Újabb 16 év börtönt kapott nemi erőszak miatt Harvey Weinstein

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Stephanie Keith -
börtön Harvey Weinstein Los Angeles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Los Angeles-i bíróság 16 év börtönnel sújtotta csütörtökön Harvey Weinstein bukott filmmogult, akit még decemberben talált bűnösnek az esküdtszék egy színésznő megerőszakolása ügyében.

A bűncselekmény 2013 februárjában történt egy Los Angeles-i szállodában. Weinstein ártatlannak vallotta magát a perben, és azt állította, hogy minden szexuális kapcsolata kölcsönös beleegyezésen alapult.

A 70 éves Weinsteinnak 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott 16 évet.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Stephanie Keith

A producert a Los Angeles-i esküdtszék felmentette egy másik állítólagos áldozatával kapcsolatos vádak alól, két esetben pedig nem sikerült egyhangú döntésre jutnia.
Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmproducerét még 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre egy manhattani bíróság, miután bűnösnek találták nemi erőszak és szexuális támadás vádjában.

A befolyásos producer 2017-ben kitört szexuális zaklatási botránya és azt követő bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.