Három gyerekkel maradt fedél nélkül a ráckevei család: percek alatt égett le a házuk

Forrás: facebook/Ugrai Zoltán -
Ráckeve tűz lakástűz családi ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 22-én tűz ütött ki a ráckevei Ugrai család otthonában. A ház percek alatt leégett, három kisgyerek maradt fedél nélkül.

Az apa, Ugrai Zoltán és felesége, Erzsébet minden erejével azon van, hogy az 5 éves Szabolcs, a 9 éves Lili és a 12 éves Zoli figyelmét eltereljék a tragédiáról.

Percek alatt égett le a házuk Forrás: Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve/facebook

"Próbáljuk tartani bennük a lelket. A három gyermekünk biztonsága volt az első és azóta is az. Szerencsére nekik nem esett bajuk" - mondta a Metropolnak az édesapa.

Már lefekvéshez készülődött a család, amikor hatalmas durranást hallottak. Mikor kimentek, látták, hogy a nyári konyhájuk lángokban áll. Átmásztak a terasz korlátján, majd a kerítésen, úgy menekültek. Az volt a fontos, hogy mindenki épségben kijusson. Tehetetlenül nézték végig, ahogy az otthonukat felemésztik a lángok.

Ugrai Zoltán és felesége, Erzsébet, 5 éves Szabolcs, a 9 éves Lili és a 12 éves Zoli. Ráckevei tűz Forrás: facebook/Ugrai Zoltán

"A nappalok még egészen elviselhetőek. Akkor tartjuk magunkat a gyerekekért. Az esti lefekvés a nehezebb, amikor nem tudunk elaludni, mert arra gondolunk, hogy nagyobb baj is történhetett volna" - meséli az édesapa, aki a munkába temetkezik, és azon van, hogy mindent újra megteremtsen a családjának.

Ugraiéknak két dolgora van most leginkább szüksége: pénzre és építőanyagokra. Aki segíteni szeretne, az Ugrai Zoltán számlájára tud utalni: 11600006-00000000-25063808 (Erste Bank).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.