Durva verekedés volt egy tatabányai benzinkúton - Videó

benzinkút verekedés videó Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

A vádirat szerint 2021. november 12-én, egy tatabányai benzinkút boltjában az egyik férfi rászólt két másikra, hogy ne hangoskodjanak. Ez a két férfi odament a rájuk szóló férfihoz, akit kihívtak az üzleten kívülre, így a három férfi kiment a boltból. Ott az egyik bolti hangoskodó férfi levette magáról a kabátját, és azt mondta ellenfelének, hogy „akkor gyere". A megszólított férfi azonban visszament az üzletbe, ahol az őt követő két férfi elé állt, és felszólította őket az üzlet elhagyására. Ezt sérelmezve az egyik férfi ököllel orrba vágta őt, akinek emiatt az orra eltörött és vérezni kezdett. Ezután a megütött férfi az előtte őt megütő férfi fejét és arcát háromszor megütötte ököllel. Emiatt ennek a férfinak a fején duzzanat keletkezett: a cselekmény nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Ezt követően a két férfi között dulakodás alakult ki, amihez csatlakozott a harmadik elkövető is, aki társa ellenfelét többször megpróbálta megütni. A két férfi ütlegelése közben a harmadik férfi nekiesett az üveg áruvédelmi kapunak, ami ennek következtében összetört. A videót itt lehet megnézni.

Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása nagy megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két hangoskodó, büntetett előéletű férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadik büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje - írja az Ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.