Az eltűnt magyar villanyszerelő koponyáját találhatták meg Burgenlandban

Forrás: RTL Klub -
Burgenland Kőbánya eltűnt villanyszerelő-gyilkosság Ausztria Mácsik Zoltán nyomozás villanyszerelő koponya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A burgenlandi Wallernben az árokpartot takarító önkéntesek egy koponyát fedeztek fel a kavicsbánya közelében. Elképzelhető, hogy a 2017-ben eltűnt Mácsik Zoltán csontjait találták meg.

A 2017. március 31-én nyomtalanul eltűnt Mácsik Zoltán családjának ügyvédje úgy gondolja, nagy eséllyel a családapa maradványait találták meg Ausztriában. Hogy ezt mire alapozza, arról a Blikknek nyilatkozott.

Mácsik Zoltán, az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő Forrás: RTL Klub

"Tényadat, hogy a megölésével vádolt férfi Mácsik Zoltán eltűnése után járt Ausztriában, és láss csodát, pont azon a jánossomorjai határátkelőn ment át, ami a kőbányához nagyon közel található. Feltételezésem szerint a gyilkos ikrényi telkén lelőtte Zoltánt, aztán a holttestet autóba tette és Ausztriába hajtott vele. Talán azt hitte, és teszem hozzá, nem is rosszul, hogy egy elhagyott kőbánya közelében soha nem találják meg áldozatát. Ez az elképzelés hat évig be is jött, mígnem az idén pont ott kezdték az önkéntesek a takarítást. Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek-e elő. Orlik Vilmos szerepel az osztrák rendőrség DNS adatbázisában, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját pedig bekérik a magyar hatóságoktól" - mondta el Lichy József, a család jogi képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.