Magyarok által kimentett, 5 éves kisfiút látogatott meg Novák Katalin Törökországban

túlélő Novák Katalin törökországi földrengés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A februári törökországi földrengés után az Életjel Mentőcsoport által kimentett kisgyermeket látogatott meg Novák Katalin köztársasági elnök Adanában.

Novák Katalin az 5 éves Ahmet Yildirimet otthonában látogatta meg és ajándékokkal lepte meg.
A kisfiú 5 napot töltött a romok alatt étlen-szomjan, mielőtt az Életjel Mentőcsoportnak sikerült kimentenie, az egyik lábát azonban amputálni kellett. A kisfiú a szüleit és testvérét is elvesztette a földrengésben.


A Törökország és Szíria határvidékét sújtó február 6-i földrengésben Törökországban több mint 50 ezren haltak meg, milliók hagyták el a térséget vagy váltak földönfutóvá. A mentésben összesen 167 magyar önkéntes vett részt 22 keresőkutyával, és 35 életet mentettek meg. Munkájukról Fauszt Tímea készített rövidfilmet.

Novák Katalin köztársasági elnök március 29. és 31. között - a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulója alkalmából - hivatalos látogatáson tartózkodik Törökországban. Szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tartott megbeszélést, csütörtökön ellátogatott a török Nagy Nemzetgyűlésbe, és megtekintette a földrengés által sújtott régió egy részét, pénteken pedig felavatja Mancs, a híres mentőkutya szobrát, majd megtekinti a Thököly Imre-emlékházat és megkoszorúzza Thököly Imre síremlékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.