Horror Újbudán: szörnyű körülmények között raboskodott egy sérült asszony és egy rákos kutya

bűncselekmény állatkínzás bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatvédők egy újbudai pincében borzalmas körülmények között találtak rá egy asszonyra és egy beteg kutyára a XI. kerületi Bartók Béla utcában.

A Tizenegy Állatvédő Egyesület vezetője, Kovács Tamás Gábor elmondta, hogy egy fiatal nő tett bejelentést, hogy az édesapja bántalmazta az anyját. A helyszínre érkező rendőrök és a katasztrófavédelem órákig próbáltak bejutni a lakássá átalakított, fekáliával és kosszal borított pincébe, majd mikor ez sikerült, a sérült nő is előkerült.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A vele együtt raboskodó kutya, a 14 éves Sussy teljesen elhanyagolt állapotban sínylődött, vagy tíz éve nem látta állatorvos. A pincében lévő lakótér rettenetes állapotban volt, arra utaló jelekkel, hogy a nő és a kutya évek óta ott élhetett. Gábor a Ripostnak elmondta, hogy feljelentést tett állatkínzás miatt, mivel a kutya szinte halálközeli állapotban tengődött, rákot diagnosztizáltak nála és hiányoztak a kötelező oltásai is. Az állatvédő hozzátette, hogy a nőt valószínűleg bántalmazták, de ő nem tett feljelentést. A rendőrség azonban hivatalból eljárást indított az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.