Eső, zápor, zivatar: rossz idővel köszönt be a hétvége

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás zápor
Csapadékos lesz a hétvége: pénteken országos esőre kell számítani, szombaton és vasárnap pedig inkább záporok, zivatarok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult idő várható: egy délnyugatról északkelet felé tartó csapadékzóna mentén tartós esőzésre kell számítani, amelynek súlypontja délutánra az ország északkeleti felére helyeződik át. Eközben dél felől vékonyodik, csökken a felhőzet, ami mögött záporok, zivatarok érkezhetnek. Kiadós mennyiségű csapadék főként az Észak-Dunántúlon várható. A változó irányú szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 13, míg másutt 14 és 21 fok között alakul.

Forrás: Thinkstock


Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon valószínű vastagabb, összefüggőbb felhőzet, máshol több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul.
Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, szórványosan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum általában 0 és plusz 7, a csúcsérték 13 és 20 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.