Lángoló házban rekedt egy ember Dombrádon: a tűzoltók sem tudták már megmenteni

Forrás: shutterstock -
halál Dombrád tűz lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy családi ház pénteken Dombrádon, a tűzben egy ember meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt írta, péntek hajnalban kaptak jelzést arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei település egyik épületében tűz keletkezett, és egy ember az égő épületben tartózkodik.
Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek - közölte a szóvivő.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A száz négyzetméteres családi házhoz kivonuló tűzoltók a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az ingatlanban három ember élt, közülük ketten még a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták hagyni a házat, az épületben rekedt embert a tűzoltók hozták ki, ám az ő életét már nem lehetett megmenteni.

Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók a rokonaikhoz mentek. A katasztrófavédelem szerint nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban annak pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében tisztázzák majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.