Részleges lezárásokra kell készülni a hétvégén Budapesten: mossák az Árpád hidat

Forrás: Shutterstock -
forgalom Árpád-híd lezárás Budapest tisztítás
Szombaton és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig mossák az Árpád hidat, emiatt egy-egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

A tisztítást környezetkímélő technológiával végzik, a munkát szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán fejezik be.

Részleges lezárásokra kell készülni a hétvégén Budapesten: mossák az Árpád hidat Forrás: Shutterstock

A társaság ilyen feladatra a hétvégén alkalmazza először a közelmúltban beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járdák burkolatáról.

A hétvégi hídmosás része az éves, tervezett köztisztasági munkáknak - olvasható a közleményben.
Az FKF kéri a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.