Ha nem lövik lábon, a másik két rendőrt és a civileket sem kímélte volna Sz. Szilárd, a hős rendőr gyilkosa

dreamstime -
rendőrgyilkosság Machete késelés vérfürdő Baumann Péter Sz. Szilárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltehetőleg a kocsijában tartott machetét akarta elővenni, azért akart mindenáron eljutni az autójához a fiatal rendőr, Baumann Péter életét kioltó Sz. Szilárd. Ebben a az elhunyt hős zsaru társai akadályozták meg az ámokfutót azzal, hogy lábon lőtték.

Dr. Borbély Zoltán szerint azon a ponton, hogy meg akarták állítani, a gyilkossággal gyanúsított férfi viselkedése teljesen megváltozott:

"Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett. Tette után pedig az autójához próbált eljutni, feltehetőleg azért, hogy megszerezze a bozótvágót. Ennek beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is" – mondta a Blikknek az elhunyt rendőr, Baumann Péter családjának az ügyvédje.

dreamstime

A Blikk információi szerint a vállalkozóként dolgozó Sz. Szilárd nem szívlelte a XI. kerületi rendőröket, mivel őket okolta, hogy bírósági eljárást folyt ellene garázdaság és testi sértés miatt. A rendőrgyilkos férfi jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van, hogy a büntetését is itt kell-e majd letöltenie, vagy börtönbe kerül, az az orvosszakértői vizsgálatoktól függ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.