Ejtik a vádat Alec Baldwin ellen

Fotó / Celebrity Gig -
vád ügyvéd Rust (film) Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az új-mexikói ügyészség ejti a vádat Alec Baldwin ellen a Rust című western tavalyi forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében - közölték csütörtökön az amerikai színész ügyvédjei.

A 65 éves színész és rendező, és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat január végén. Baldwin október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt. A színészt azzal gyanúsították, hogy hanyag gondatlanságot tanúsított a biztonsági előírások iránt Hutchins halálával kapcsolatban.

Alec Baldwin és a Rust-tragédia Fotó / Celebrity Gig


"Elégedettek vagyunk a döntéssel, hogy ejtik az ügyet Alec Baldwinnal szemben, és támogatjuk egy megfelelő vizsgálat lefolytatását a tragikus baleset tényeinek, illetve körülményeinek kivizsgálására" - közölte Luke Nikas és Alex Spiro ügyvéd állásfoglalásában. A vádhatóság azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben és azt sem tudni, hogy mi lesz a Gutierrez-Reed elleni eljárás sorsa.

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt, s egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak a kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert.
A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve. Éles lőszert használni szigorúan tilos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.