Szexuális erőszak miatt vádat emeltek két 15 éves fiú ellen: velük egyidős lányt bántottak

Forrás: shutterstock -
javítóintézet kiskorú nemi erőszak vádlott
Szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség két 15 éves fiú ellen, akik bántalmaztak és megerőszakoltak egy velük azonos korú lányt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden.

A közlemény szerint a vádlottak tavaly májusban Miskolcon, egy villamoson beszélgetést kezdeményeztek a lánnyal, akit megkértek, hogy szálljon le velük, majd elkísérték egy patakparti elhagyatott területre. Itt az egyikük komoly szándék nélkül arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik. Amikor a sértett nemet mondott, arra szólították fel, hogy "szexuális cselekményt végezzen számukra" - írta a főügyészség a vádirat alapján.

A lány ekkor is tiltakozott, mire mindkét vádlott arcon harapta, majd egyikük lefogta a sértett kezét, míg társa szexuális erőszakot követett el ellene. A bántalmazott el akart menni a helyszínről, de az egyik fiú megrúgta és többször megütötte. Ezután visszakísérték a lányt a villamosmegállóhoz, majd a vádlottak felszálltak egy villamosra, a cselekmény hatása alatt lévő sértett a helyszínen maradt.

A vádirat szerint a két támadó rövid időn belül visszatért, a lányt egy másik parkos részre vitték, ahol ismét szexuális cselekmény elvégzésére szólították fel. Mivel a bántalmazott ezt nem akarta megtenni, az egyik vádlott megütötte, majd a sértettet otthagyva távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott - írták a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.