Beismerte tettét a nyolc embert lelövő szerbiai férfi

Forrás: AFP/Andrej Isakovic -
Szerbia beismerés lövöldözés
Beismerte tettét az a 21 éves férfi, aki gépkarabéllyal lőtt le nyolc embert és további tizennégyet megsebesített meg a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén csütörtök késő este.

A 21 éves U.B.-t a tett helyszínétől mintegy 60 kilométerre délre, Kragujevac környékén fogták el nyolc órányi hajtóvadászatot követően, amelyben a szerb belügyminisztérium több mint 600 tagja vett részt.
Bratislav Gasic belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet.

A szerbiai közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint a férfi egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra azt követően, hogy korábban vitába keveredett velük, majd továbbhajtott, és két környékbeli faluban is véletlenszerűen lőtt rá a járókelőkre - írja a Reuters.

Beismerte tettét a nyolc embert lelövő szerbiai férfi Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az ügyészség közölte, hogy a csak U. B. néven azonosított férfi beismerte, hogy csütörtökön Mladenovac város közelében három különböző helyszínen, automata puskával számos emberre lőtt azzal a céllal, hogy "megfélemlítse az ottani lakosságot".

A vérontás mindössze két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.