"Idegen embereket fedeztem fel a lakásban" - Keresztes Ildikó édesanyja otthonba került

demencia anya Keresztes Ildikó
Keresztes Ildikó édesanyja egy idősek otthonába került. Az énekesnő elárulta, miért döntött így. 

Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg Keresztes Ildikó akkor, amikor úgy határozott, hogy édesanyját egy idősek otthonában helyezi el. "Ebben a témában is - mint minden másban - mindenki okos, aki nincsen benne. Mindenkinél az első az, hogy ítélkezik. Azt kell mondanom, hogy életem legjobb döntését, sőt a család életének legjobb döntését hoztam meg" - kezdte Keresztes Ildikó, akinek édesanyja demeciában szenved és együtt élt rokkantnyugdíjas húgával.

"Nem akartam megvárni azt a pontot, mikor már önveszélyesek. Mentem hozzájuk - mert majdnem mindennap mentem -, és idegen embereket fedeztem fel a lakásban, akik mondjuk ott töltik a laptopjukat, vagy aki kihozta a nyugdíjukat, az olyan borravalókat vitt el, amiről anyámnak már fogalma sem volt, ilyen ötezer forintos borravalót. Egyszerűen már veszélyes volt, hogy mennyit hagyhatom őket egyedül, mit csinálnak, mit tesznek bele az ételbe, amikor főznek, mit nem tesznek bele. Már a boltba nem mertem kiengedni őket, mert nem tudnak hazatalálni" - mondta a Mokkában Keresztes Ildikó. Elárulta, neki is voltak fenntartásai az otthonokkal kapcsolatban, de sikerült megfelelőt találnia. "Anyu kivirult, meghízott. A nagynéném ki tudja élni a művészi hajlamait. Programok vannak, voltam már bent énekelni" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.