Hóevéssel élt túl két napot a michigani vadonban egy nyolcéves fiú

Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/John Normile -
túlélő Michigan
Eltévedt a michigani vadonban egy nyolcéves kisfiú, aki két napig csak havat evett, míg a keresőcsapatok rá nem bukkantak - írta a BBC brit műsorszolgáltató holnapján szerdán.

Nante Niemi szombaton tűnt el tűzifagyűjtés közben. A fiú családjával egy nemzeti parkban kempingezett. Százötven ember indult Niemi keresésére, és végül hétfőn találtak rá, nagyjából két mérföldre attól a helytől, ahol családja letáborozott.

Illusztráció. Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/John Normile

A rendőrség közleménye szerint a kisfiú jó egészségi állapotban van, és egy farönk alatt keresett menedéket az időjárás viszontagságai elől. A megfelelő mennyiségű folyadékot tiszta hó formájában sikerült magához vennie. A kutatás dombos, félreeső területen zajlott, ahol több út járhatatlan volt a hó miatt. A keresőcsapatok egy száz négyzetkilométeres területre koncentráltak, ahol rá is bukkantak az eltűnt fiúra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.