Nem kímélik: Galambos Lajosnak beszólogatnak a rabok a börtönben

LifeTV -
Galambos Lajos börtön ügyvéd rabok
Két hét után újra találkozott Galambos Lajos az ügyvédjével a börtönben, aki szerint a zenész sokkal rosszabb fizikai állapotban van most, mint amikor legutóbb látta. 

A baracskai börtönből a berettyújfalui börtönkórházba szállították át Galambos Lajost, mivel állapota aggodalomra adott okott. Eleve betegen vonult be, azonnal a gyengélkedőbe került, majd átszállították Berettyóújfalura, a központi börtönkórházba. Ügyvédje elmondása szerint azért, mert nem vett magához ételt. Két hét után nemrég találkozott újra a zenésszel.

Nem kímélik: Galambos Lajosnak beszólogatnak a rabok a börtönben LifeTV

"Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolc órakor takarodó. Mivel az egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok – mondta lapunknak dr. Csontos Zsolt nem sokkal azután, hogy kilépett a baracskai börtön kapuján. – Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a bv. munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének, fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, semmi ilyesmit nem tapasztalt. Persze, találkozott már a többi rabbal is, akik felemásan fogadták. A legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele,

néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: „Most majd neked fújják el a nótádat" vagy „Mennyiért adod az áramot?" Sajnos, a börtönélet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni, magára van hagyva.

Saját magának kell megtalálnia és kiharcolni a helyét a hierachiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, még ha ez nehéz is..." - mondta a Blikknek dr. Csontos Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.