Jogosítvány nélküli sofőr miatt lett oda az egészsége és a munkája a Baross téri balesetben megsérült fiatal férfinak

jogosítvány nélkül baleset Baross tér Chrysler busz motor jogosítvány
Április 22-én, a Keleti Pályaudvarnál történt az a baleset, melyet egy piros lámpán áthajtó autós okozott, aki emiatt frontálisan ütközött egy motoros futárral. Az éppen arra járó 8E buszjárat vezetője hatalmas fékezésre kényszerült, emiatt két utasa is megsérült. 

Az ominózus balesetben egy motoros futár és a 8E a Thököly út felől jött befelé a 7. kerületi Baross téren, már épp zöldre váltott a lámpájuk, amikor a Rottenbiller utca felől egy férfi a Chrysler PT Cruiserrel áthajtott a piroson, ami állítása szerint még "csak" sárga volt. A Honda PCX motor a Chrysler bal elejébe rohant, a fiatal külföldi futár felcsapódott a busz szélvédőjére, majd az aszfaltra zuhant. A Chrysler pedig csak a Fiumei út sarkán tudott megállni.

A balesetet okozó autó sofőrjének nem volt jogosítványa, mégis neki állt fejebb, állítja a baleset egyik sérültje, Hurubán Richárd, aki a Borsnak beszélt a borzalmas balesetről.


Jogosítvány nélküli sofőr miatt lett oda az egészsége és a munkája a Baross téri balesetben megsérült fiatal férfinak Forrás: Shutterstock

"Újpalotán szálltam fel a buszra, és a Blaha Lujza térig utaztam volna, amikor a Rottenbiller és a Rákóczi út kereszteződésénél a felüljáró alatt egy hatalmasat vészfékezett a busz. Más lehetősége nem igazán volt a buszsofőrnek, mivel nagy volt a forgalom és nem tudott volna kitérni, és csak így tudta megakadályozni azt, hogy ne hajtson neki a motorosnak" - mesélt a balesrt körülményeiről Ricsi, aki egy a buszon utazó hölggyel együtt szenvedett a baleset következtében sérüléseket.

A férfi azt is elmondta a lapnak, hogy a sofőrnek nem volt jogosítványa, senkit nem kérdezett meg, hogy van, viszont folyamatosan felháborodva ordibált telefonon valakivel.

Ricsinek a balesetben a nyaki gerince rándult meg, ami az előzetes jóslatoktól eltérően nem gyógyult meg pár nap alatt, sőt, még legalább 2 hónapig kell rehabilitációra járnia a fiatal férfinek.

"Sajnos, a mai napon az orvosi vizsgálaton megerősítést nyert, hogy ez nem egy két napos sztori lesz.... Hosszú út áll előttem, ami azt jelenti, hogy rehabilitáción kell részt vennem, ez kb. 2 hónap biztosan lesz! Igyekszem helyrejönni, ahogy lehet. A felelőtlen autóvezető sikeres akciója miatt a munkám, a megélhetésem és az egészségem is odalett!" - panaszolta el a sérült férfi, aki kártérítési igényt majd akkor nyújthat be, ha az ügyészségi szakaszban lévő ügyben bírósági határozat születik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.