Olaszországi gyerekgyilkosság: Soha nem szerette igazán, "kis nyominak" nevezte a fiát Katalin

Forrás: Origo -
B. Katalin okirathamisítás Olaszország gyermekgyilkosság
Két évvel ezelőtt ősszel emberek ezreit sokkolta a hír, hogy egy magyar anya Olaszországba szökött a kisfiával, majd ott több késszúrással végzett a gyermekkel. A fiú holttestét végül az egyik élelmiszerbolt kasszájának futószalagjára tette, és így próbált meg segítséget kérni. Most a nő ellen okirathamisítás miatt indult eljárás.

Az első vizsgálatok során megállapították, hogy Katalin nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság elkövetésekor, ám ebbe az ítéletbe a kis Alex édesapja nem nyugodott bele . Az elmeorvosi szakvélemény ugyanis azt jelentette volna, hogy a nő megúszhatja a börtönt. A férfi ügyvédjével kérvényezte, hogy egy szakértői bizottság is vizsgálja meg Katalin elmeállapotát.

"A volt párom nagyon is tudatosan viselkedik. Tény, hogy van némi elmezavara, de ez semmi esetre sem olyan súlyú, aminek hatására ne lenne tisztában tettei következtével. Erre utal, hogy miután a fiamat halálra késelte, a gyilkos eszközt megtisztította"

B. Katalin, az olaszországi gyermekgyilkos Forrás: Origo

– mondta a Ripostnak Norbert, majd hozzátette: meggyőződése, hogy Katalin régóta készült arra, hogy Alexet Olaszországba vigye.

"Körülbelül egy évvel a szökés előtt Katalin a kormányablaknál úgy nyújtotta be Alex személyi igazolvány-igénylőlapját, hogy engem meg sem kérdezett, hanem egyszerűen aláírta helyettem. Természetesen ebből büntetőügy is lett okirat-hamisítás miatt, de megúszta feltételes ügyészi felfüggesztéssel" – magyarázta az édesapa.

"Azt kell mondanom, hogy Katalin megfontolt és aljas, ráadásul egyáltalán nem is szerette a fiunkat. Tetteit az is motiválta, hogy rajtam bosszút álljon. Idegesítette, hogy Alex gyakran volt beteg, ezért úgy beszélt róla, hogy a „kis nyomi". Megesett, hogy azt mondta a saját fiunkról, hogy „kapni fog egy fehér koporsót, és kész!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.