Olaszországi gyerekgyilkosság: most dől el, hogy börtönbe kerül-e magyar édesanya

Forrás: shutterstock -
B. Katalin Olaszország elmegyógyintézet beszámíthatóság börtön olaszországi gyerekgyilkosság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly ősszel az egész országot sokkolta a hír, hogy egy magyar anya Olaszországba szökött kisfiával, majd a gyermekét meggyilkolta, a csöppség véres tetemét pedig egy üzlet kasszaszalagjára tette és így próbált segítséget kérni.

A gyermekgyilkos édesanya, Katalin a tette után azonnal a rácsok mögé került és hónapok óta várja, hogy végül börtönben marad-e vagy a pszichiátriára kerül.

A nő tavaly azért szökött fiával Olaszországba, mert a bíróság ideiglenesen volt párjának, Norbertnek ítélte a kis Alex felügyeleti jogát. A pornószínésznőként is ismert Katalinnal a családja szerint mindig is voltak problémák, és ezt erősítette meg áprilisban egy elmeorvosi szakértő is. A doktor szerint a nő beszámíthatatlan, így brutális tettéért sem vonható felelősségre. Katalin állítólag nem is emlékszik a gyilkosságra, sőt öngyilkos gondolatokkal is küzd a rácsok mögött.

Forrás: shutterstock

A gyilkos anya volt párja azonban nem fogadta el a szakértő véleményét, ugyanis ez azt jelentette volna, hogy Katalin megússza a börtönt. Az olasz bíróság ezért felkért egy ötfős bizottságot, hogy vizsgálják meg újra a vádlott mentális állapotát. Az újbóli szakvélemény a napokban készül el, és ennek eredménye várhatóan már jogerős lesz.

Ha ismét beszámíthatatlannak nyilvánítják Katalint, akkor elmegyógyító intézménybe kerül, ellenkező esetben hosszú ideig börtönben marad.

– mondta a Blikknek Katalin volt párja, a meggyilkolt Alex édesapja, Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.