Az első szakvélemény szerint nem beszámítható és ezért nem is büntethető a gyilkos magyar anya

Forrás: Origo -
B. Katalin gyilkosság Olaszország büntethetőség gyerekgyilkosság börtön pszichiátriai szakvélemény szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem beszámítható, így nem is büntethető B. Katalin, aki tavaly ősszel lopta ki az országból a fiát, majd megölte őt. 

A volt pornószínésznő és ex-párja, Juhász Norbert már Alex születése előtt szakított, közös gyermekük felnevelésére egyikük sem tartotta alkalmasnak a másikat. Az apa szerint Katalin azzal fenyegetőzött, hogy leönti benzinnel gyermekét és felgyújtja, de ezt a nő a bíróságon tagadta. Ennek ellenére Alexet ideiglenesen az édesapjánál helyezték el, ám az anya nem adta át neki a kisfiút, inkább Olaszországba költözött vele.

B. Katalin, az olaszországi gyerekgyilkos Forrás: Origo

Eleinte egy régi ismerősénél éltek, de nem sokkal azután, hogy onnan menniük kellett, Katalin több késszúrással megölte a kisfiút, majd a halott gyermeket lefényképezte, a fotót pedig elküldte az apának és több ismerősének ezzel a szöveggel: „Most már egyikünké sem lesz". Alex testét végül egy élelmiszerüzlet pénztári futószalagjára tette. Az olasz rendőrség őrizetbe vette a gyilkos anyát, jelenleg a bírósági eljárás zajlik.

Az egy hónappal ezelőtt végzett pszichiátriai vizsgálat alapján Katalin nem beszámítható, így nem is büntethető - ebbe a gyermek apja nem hajlandó belenyugodni, helyi képviselője az ügyészséggel egyetértésben újabb, testületi szakértői vizsgálatot kért.

B. Katalin, aki édesanyja szerint már gyerekkorában sem volt normális, jelenleg egy olasz börtön lakója, ahol állítólag nagyon furcsán viselkedik. A gyilkosságra nem emlészik, gyermekének bocsánatkérő levelet írt, melyet a saját édesapja címére küldött el - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.