Folyamatosak a varjútámadások a XIII. kerületben - csapdákkal próbálják megoldani a helyzetet

varjútámadás sérülés csapda Budapest élőcsapda
Nem ritkulnak a varjútámadások Budapesten. A XIII. kerületben volt, akit vérző fejjel, a mentők vittek kórházba egy megvadult dolmányos varjú miatt. 

A XIII. kerületi önkormányzat Facebbok-oldalán tett ki figyelmeztetést és tjékoztatást arról, hogy az egyre sűrűdsödő esetek miatt csapdákat tettek ki az agresszív madarak ellen.

"A varjak ilyentájt azért agresszívek, mert fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon fészkeik közelében. Költőhelyük közelébe ne menjünk!
Varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, kivédésére azt javasolják madarászok, hogy forduljunk szembe az állattal, ha van kezünkben például szatyor vagy esernyő, azzal suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elszáll a támadó.
A befogásra alkalmazott eszköz az úgynevezett Larsen-féle élőcsapda. Egyszerre több példányt is be lehet fogni vele. Az élőcsapdát kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték" - írják a bejegyzésben.

A kommentelők közül több állatvédő azt szeretné tudni, hogy mi lesz a befogott madarakkal, ám erről egyelőre nem esett szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.