Visszatért az alaptáborba a Nanga Parbat csúcsát megmászó Varga Csaba - Sikeres volt az expedíció

hegymászás Varga Csaba pótlólagos oxigén alaptábor
Ahogyan arról mi is beszámoltunk múlt vasárnap, elérte a Nanga Parbat csúcsát Varga Csaba: pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül mászott fel a világ 9. legmagasabb csúcsára. 

Varga Csaba vasárnap helyi idő szerint 15 (magyar idő szerint 12) óra körül ért fel a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, 8126 méterre, a Nanga Parbatra pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül.

"Ne feledjük, a csúcs még csak félút, továbbra is küldjük az erőt és imádkozzunk a biztonságos ereszkedésért!" - írta akkor a Hazajáró a Facebook-oldalán.

Az expedíció sikeresen zárult, Varga Csaba hétfő este, helyi idő szerint 20:30-kor megérkezett a nagyjából 4200 méteren lévő alaptáborba.

"Varga Csaba teljesítette kettős célját: egyrészt a Nagyvárad feliratú magyar nemzeti zászló meglobogtatásával kifejezte a partiumi, nagyváradi magyarok élni akarását, másrészt a világ hetedik és Magyarország első turista szervezete, a Magyarországi Kárpát Egyesület (MKE) 150 éves jubileumára is méltón megemlékezett. Ez a siker az egész magyar nemzet sikere. Büszkék vagyunk Csabára, hogy "kitűzte" a magyar zászlót a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, bebizonyítva, hogy hittel, akarattal és kitartással a legnehezebb célokat is el lehet érni"

- olvasható a Hazajáró Facebook-oldalán.

Varga Csaba a ma élő, a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt hasonló hegyet mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.