Kiengedték a börtönből a gyilkos Manson-szekta egyik tagját - A nő 53 évet ült

Forrás: TV2 Tények -
gyilkosság szabadulás Leslie Van Houten börtön Charles Manson
Ötvenhárom börtönben töltött év után kiengedték kaliforniai börtönéből Leslie Van Houtent, akit a hírhedt Charles Manson szektájának tagjaként egy véres kettős gyilkosság miatt ítéltek el 1971 januárjában. Van Houtent kegyelemmel, feltételesen helyezték szabadlábra, miután Kalifornia kormányzója közölte, hogy nem ellenzi a 73 éves nő kiengedését.

Leslie Van Houten az 1960-as évek végén, tizenévesen a Charles Manson által alapított szekta, a Manson Család tagja lett, és az alapító felbujtására tettestársként vett részt Leno LaBianca Los Angeles-i üzlettulajdonos és felesége ellen elkövetett gyilkosságban 1969. augusztusában. Az áldozatok vérét gyilkosaik a falon kenték szét. Van Houten a tárgyaláson elismerte, hogy a feleséget egy késsel tucatszor szúrta meg.

Leslie Van Houten két ember meggyilkolása miatt ítélték el Forrás: TV2 Tények


A Manson Család nevű szekta tagjai a világot elpusztító, fajok közötti háborúra készültek, a gyilkosságokat a feltételezett összecsapás nevében követték el. Áldozataik között volt Sharon Tate színésznő, akit a LaBianca házastárs meggyilkolása előtti napon négy másik emberrel együtt öltek meg a szervezet tagjai. Azokban a gyilkosságokban Leslie Van Houten nem vett részt.
Charles Manson szektaalapítót hét rendbeli gyilkosság miatt ítélték életfogytig tartó börtönre annak ellenére, hogy elkövetőként nem vett részt a bűncselekményekben, de ösztönzője volt azoknak. Manson 2017-ben a börtönben halt meg.

Leslie Van Houtent a kaliforniai igazságszolgáltatási szervek 2016-ban alkalmasnak találták a feltételes szabadlábra helyezésre, majd még négy alkalommal úgyszintén, ám a folyamatot a hivatalban lévő kormányzók, Gavin Newsom és elődje, Jerry Brown minden esetben leállította, arra hivatkozva, hogy a nő változatlanul veszélyt jelent a társadalomra. A fellebbezési bíróság idén májusban végül a kormányzó ellen döntött, és Gavin Newsom ennek nyomán közölte, hogy nem fog további akadályt gördíteni a szabadlábra helyezés elé.

Az 54 éves Cory LaBianca, a meggyilkolt Leno LaBianca lánya a múlt héten megdöbbenését fejezte ki apja gyilkosának szabadlábra helyezése miatt.

Leslie Van Houten a Los Angeles-i női börtönből egy átmeneti otthonba költözött be, és ügyvédje szerint mielőbb szeretne munkát kapni, miután börtönévei során elvégezte az egyetemet és jogi tanácsadóként szerzett oklevelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.