60 éve ápolónőként dolgozik és esze ágában sincs lassítani: heti öt műszakot vállal

Forrás: AFP -
hivatás ápolónő nyugdíj nővér
Még mindig heti 5 műszakban dolgozik a 80 éves ápolónő: nem hajlandó nyugdíjba menni Norma Newcombe.

Már 80 éves, de még mindig aktív az ápolónőként dolgozó Norma Newcombe és esze ágában sincsen lassítani. Megszakításokkal ugyan, de csaknem 60 éve űzi hivatását az emberekért, és haláláig ezt szeretné csinálni. Jelenleg iskolai nővérként dolgozik. "Minden gyerek és családja ismeri Normát, hiszen legalább három generáció óta az iskolai nővér" - mondta róla egyik kollégája.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

"Büszke vagyok arra, hogy ott lehetek, ahol vagyok" - árulta el a brit Norma, akinek ugyan vannak már egészségi problémái, de nem akar nyugdíjba menni.

"Norma hivatása iránti sok éven át tartó elkötelezettsége elképesztő, és minden jót kívánunk neki" - üzente egy másik kollégája. "Az iskolák nagy tiszteletben tartják Normát és tapasztalatait, ez segíti őt fontos egészségfejlesztési és gyermekvédelmi szerepében" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.