időjárás-előrejelzés Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás strandidő
Szeptember első hétvégéjén visszatér a strandidő, a többórás napsütés mellett ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken országszerte sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás, de a Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és néhány zápor, zivatar nem kizárt. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24-29 fok között alakul.

Szombaton általában napos időre kell számítani kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként északkeleten időszakosan megnövekedhet a felhőzet, és nagyobb eséllyel ott néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A hajnali 10-17 fokról 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a fátyolfelhőzet és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütéssel lehet számolni. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a maximum többnyire 24 és 30 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.