Jégesővel, villámlással érkezik a hidegfront hazánkba: kiadták a figyelmeztetést

Forrás: Medgyesi Milán - Origo -
hidegfront villámlás időjárás jégeső figyelmeztetés
Egészen idáig élvezhettünk a nyárias meleget, amit egy újabb hidegfront vált fel hazánkban. Jégesővel, széllel érkezik a lehűlés.

Figyelmeztetnek a meteorológusok: újabb hidegfront tart Magyarország felé, előterében meleg, labilis légtömeg található, ami kitűnő táptalajt biztosít záporok kialakulásához. A várható zivatarok miatt péntekre az ország középső részét leszámítva mindenhova első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a helyeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Jégesővel, villámlással érkezik a hidegfront hazánkba: kiadták a figyelmeztetést Forrás: Medgyesi Milán - Origo

A többi helyen leginkább csak fátyolfelhők lesznek felettünk, csak késő délutántól, estétől érkeznek vastagabb felhőtömbök. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között várható. A hidegfront szombatra virradó éjszakán érheti el a Kárpát-medencét - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.