Apraja Farmja Parasztudvar Élményfalu Sarud kóborkutya
Mint arról a Travelo beszámolt, nemrég új helyen, új névvel nyitott meg a Tiszta-tó kedvelt mini-állatkertje, a sarudi MiniZoo állatsimogató. Új és szomorú hír, hogy az immár Apraja Farmja Parasztudvar elnevezést viselő állatsimogatóban a napokban döbbenetes dolog történt: kóborkutyák mészárolták le szinte a teljes állatállományt.

A pusztításról az Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Pihenőfaluja Facebook-oldalán részletesen be is számoltak:

"Emberfeletti energiával és rengeteg szeretettel építettük hónapokon keresztül az Apraja Farmja Parasztudvart. Részben, hogy megmentsük a Tisza-tavi MiniZoo állatait. Részben, hogy megőrizzük és be tudjuk mutatni a vidéki élet értékeit, a velünk élő állatokat a gyerekeknek. Nagy szeretettel fogadta mindenki az új sarudi attrakciót, nem is gondoltuk, hogy ősszel még fogadhatunk látogatókat. A sikeren felbuzdulva előrehoztuk több állat beszerzését, hogy még több barát várjon itt Benneteket. Azonban amíg mi Ónodra tartottunk,

kóbor kutyák szöktek be az Apraja Farmja területére, és szörnyű pusztítást hajtottak végre... Halomra öltek közel 100 tengeri malacot, 4 nyulat...s egy kiscicánkat.."

– olvasható a posztban.

A bejegyzést idéző Travelo szerint sikerült befogni a Sarud utcáin tucatszám kóborló ebek egyikét, és a Parasztudvar felhívást is intézett a helyiekhez, tudatosítva, hogy mindenki felelős azokért az állatokért, amelyeket befogad vagy az utcán etet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.