Megvan hazánk legizgalmasabb kilátója: erre voksoltak a legtöbben 2023-ban

Forrás: Aktív Magyarország -
Év Turistaház Év Kilátó Kardosfai-kilátó szavazás Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ
Az Aktív Magyarország szavazásában a Kardosfai-kilátó és a mogyoródi Szent László-kilátó bizonyult a legnépszerűbbnek. Az év kilátója végül az előbbi lett, amely a Zselici Csillagpark közelében található. 

Negyedik alkalommal választották meg hazánk legizgalmasabb kilátóját és a legkényelmesebb turistaházát. A szavazás során 20 új vagy felújított kilátókra és turistaházakra lehetett voksolni. Az Év Kilátója a Zselici Csillagpark közvetlen szomszédságában található Kardosfai-kilátó, az Év Turistaháza a zempléni Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ lett - idézi az Aktív Magyarország közleményét a Travelo.

A Kardosfai kilátó a 2023-as győztes Forrás: Aktív Magyarország

2022-ben Lillafüred lett az aktív turizmus fővárosa, hiszen itt található a tavalyi Év Kilátója, a Zsófia kilátó és az Év Turistaháza, a Fehérkőlápa Turistaház.

Az Aktív Magyarország célja a természetjárás népszerűsítése, elmúlt években száznál is több turistaházat újítottak fel a Téry Ödön Turistaház-fejlesztési Programban, illetve nagy számban újultak meg kilátók, amelyek a túrázok kedvelt célpontjai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.