Horror a világ legveszélyesebb strandján: emberi és állati maradványok, hajóroncsok hevernek mindenütt - Fotók

Forrás: robertharding via AFP/Nico Tondini/Nico Tondini -
Namíbia sivatag hajóroncs világvégestrand csontvázpart
Létezik egy sivatag Namíbiában, amit csak csontvázpartként, partját pedig világvégestrandként emlegetnek, ugyanis telis-tele van partra vetett ember- és bálnacsontvázakkal, valamint hajóroncsokkal. A part látogatható ugyan, de a Skeleton Coast annyira veszélyes, hogy a látogatóknak utazásszervezőre van szükségük a felfedezéséhez.

Skeleton Coast, egy 40 km széles és 500 km hosszú partszakasz Namíbiában. Egyben lélegzetelállítóan fest, másrészt félelmetes látványt nyújt. A folytonosan vándorló homok újra és újra feltárja az emberi csontmaradványokat és a rég eltűnt hajók partra vetődött roncsait.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Gerrit Rautenbach/Shutterstock. No use without permission./Gerrit Rautenbach

A strandon fókakolóniák, hiénák, leopárdok és gepárdok, valamint sivatagi oroszlánok élnek, a szárazföld belsejében élő őslakos busmanok szerint ezt a partot az isten biztosan haragjában teremtette.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Gunter Nuyts/Shutterstock. No use without permission./Gunter Nuyts

És ha nem lenne elég félelmetes az, amit a felszínen látunk, az Atlanti-óceánban rengeteg cápa várja az áldozatait.

Forrás: robertharding via AFP/Nico Tondini/Nico Tondini

Még a víz sodrása is veszélyes, a helyiek arra figyelmeztetnek, hogy nagyon kockázatos belemenni a vízbe, ugyanis az áramlat pillanatokon belül elsodorhat.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Lukas Bischoff Photograph/Shutterstock. No use without permission./Lukas Bischoff Photograph

Persze csak annak, aki bírja a horrorisztikus környezetet.

2018-ban a parton zátonyra futott hajóroncsból luxushotelt alakítottak ki, Shipwreck Lodge azaz Hajóroncs Fogadó néven. A szálloda nyolc kétágyas szobával és két sátorral kiegészítve a helyi táj népszerű fókuszpontjai, az elhagyatott hajóroncsok képére készült kis fekete kéményekkel és a fürdőszobán kerek ablakokkal.

A toronymagasságú homokdűnék tetején felhúzott kabinok mindegyike egy megfeneklett hajót formáz, és mindegyikben napelem biztosítja az áramot. Kint kilométereken át csak a csillogó homokot látni, míg bent tökéletes a kényelem: újrahasznosított fából készült bútorok, műszőrme takarók és melegvizes palackok biztosítják, hogy az Atlanti-óceán felől érkező csípős fuvallatok ne zavarják a vendégeket - írja a Travelo, ahol a szállodáról készült képeket is megnézheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.