Felrobbant ugrálóvár okozta egy hároméves kislány halálát: egy háznál is magasabbra repült a kis teste

baleset Ava-May Littleboy robbanás ítélet ugrálóvár
Borzalmas balesetet szenvedett egy hároméves angol kislány: Ava-May Littleboyt egy háznál is magasabbra lőtte a felrobbanó ugrálóvár.

A meghibásodott ugrálóvárban két gyermek tartózkodott, egy 9 éves lány és a kis Ava. A robbanás a nagyobb gyereket is a levegőbe lőtte, de nem szenvedett súlyos sérüléseket - írja a Mirror. Ava nagynénje végignézte, ahogy unokahúga a robbanás után ötször-hatszor megpördül a levegőben, majd a földbe csapódik. A szülei azonnal odarohantak, de már nem tudták újraéleszteni, halálát súlyos fejsérülés okozta.

A légvár tulajdonosa, Curt Johnson ellen eljárás indult közvetlenül a baleset után, 2018-ban, de csak most született ítélet. A bíró nem győzte hangsúlyozni az eset súlyosságát, és azt, hogy egy gyermek szükségtelenül vesztette életét. Szerinte Johnson nem számolt a kockázatokkal, nem lett volna szabad használnia a felfúhjató légvárat. A férfi hat hónap börtönbüntetést kapott munkavédelmi szabálysértés miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.