Szívszorító! Már hat gyermekáldozata van az ugrálóvár-balesetnek

Forrás: Shutterstock -
baleset Ausztrália ugrálóvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy írtunk róla, felfoghatatlan tragédia történt Ausztráliában. A diákok a vakáció kezdetét ünnepelték az ugrálóvárban, amikor a viharos szél a magasba emelte őket és tíz méter magasból zuhantak vissza. Két kislány és két kisfiú az életét vesztette, négy másik diák pedig kritikus állapotban került kórházba. A legfrissebb hírek szerint újabb két gyermek halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma - közölte a tasmaniai rendőrség vasárnap.

Hozzátették: két sérült gyermeket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.

A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt, rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le. Az ügyben nyomozást indítottak.

A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra - számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.