Az amerikai légierő egy volt tisztje részleteket árult el egy 20 évvel ezelőtti - állítólagos - kaliforniai ufóészlelésről. Akkoriban San Diegóban többen állították, hogy azonosítatlan repülő tárgyakat láttak az égen, nem is egyszer, ám a katona most megmagyarázta, szerinte mi is volt az valójában. 

Az egykori tiszt arról beszélt, hogy az ufóészlelések a legtöbbször az Egyesült Államok légierejének vagy más katonai gyakorlatoknak tulajdoníthatók. Tehát amit a San Diego-iak láttak, nem földönkívüli látogatók voltak, hanem valójában az amerikai haditengerészet ejtőernyős csapata, aki tervezett ugrást hajtottak végre.

Az ufóvadászok természetesen nem elégedtek meg ezzel a magyarázattal, egy rendőr például arról beszélt, hogy az ufómegfigyelők képzettek, és biztosan nem keverik össze az ejtőernyős katonákat vagy a repülőgépeket a földönkívüli jelenségekkel. 

Arról is beszámoltak, hogy az említett jelenség, amit gigantikus lebegő vörös négyzetként írtak le, megrémítette az embereket. Elszabadul a pokol és üvöltözni kezdenek a rádión keresztül: Ránk jön. Pont nekünk jön. Most itt van - idézi a rendőrt az Unilad

Hogy pontosan mit láttak Kaiforniában, azóta is rejtély. 

Ez is érdekelhet: 

Csak az elmúlt évben 300 ufóészlelést vizsgált meg a Pentagon

Soha nem fogjuk megtudni az igazságot az ufókról - állítja egy férfi, aki betört a NASA gépeibe