Csak az elmúlt évben 300 ufóészlelést vizsgált meg a Pentagon, a szakértők aggódnak

Forrás: Photononstop via AFP -
tudós Pentagon ufó All-domain Anomália-elhárítási Iroda ufóészlelés
Az október 18-án közzétett jelentésben az All-domain Anomália-elhárítási Iroda arról számolt be, hogy 2022. április 31. és 2023. április 30. között 274 állítólagos ufóészlelés történt, amiket kivizsgáltak. Ezen túlmenően az ügynökség további 17 2019 és 2022 közötti észlelést vizsgált, ami a tudósokat aggodalommal tölti el.  

Dr. Sean Kirkpatrick fizikus a jelentés közzététele előtt a CNN-nek így fogalmazott: "nemzetbiztonsági szempontból aggódom" - és hozzátette, előfordulhat, hogy ezek a jelenségek "külföldi tevékenységnek, kémrepülőgépeknek tulajdoníthatók". A nemrégiben közzétett jelentés azonban arról számol be, hogy ezek az ufóészlelések biztosan nem azok.

Illusztráció Forrás: Photononstop via AFP

Az észlelt ufók körülbelül egynegyedét kereknek vagy gömb alakúnak írták le, az észlelések 53 százaléka nem tartalmazott az alakról információkat.

A jelentés azután született, hogy egy Las Vegas-i család majd egy férfi is azt állította, hogy idegeneket látott. Kevesebb, mint 40 perccel az első észlelés után egy férfi, aki körülbelül 80 mérföldre lakik az első észlelést bejelentő családtól meglehetősen dermesztő telefonhívást kezdeményezett. A 911-es segélyhívást követően azt állította, hogy két ismeretlen lény van a hátsó udvarában - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.