horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem

A Kos próbálkozik, tetszik neki a feladat, hogy meghódítsa a bevehetetlennek látszó Bakot, de ha a Bak túlságosan merev, akkor a Kos megunja és otthagyja. Ezenkívül a Kosok gyakran hidegnek érzik a Bakot, pedig ő nagyon is érzékeny. Csak sokat kell dolgozni érzéseinek felszínre csalogatásán. Ha van elég türelme a Kosnak, és a Bak kimutatta érzéseit, akkor a Kos határtalanul boldog. Még nem tudja, hogy a Bak lelkéig nem egyszer, hanem mindannyiszor le kell ásni. Hatalmas kitartás kell hozzá, ezért illenek jobban a Bakhoz a földies (Bika, Szűz) jegyek. Ha azonban létrejött közöttük a kapcsolat, és kialakult a szerelem, akkor a Bak mindenképp meg akarja tartani a kapcsolatot. Ő egy olyan jellem, hogy ha egyszer valamibe belekezd, akkor azt végig is akarja csinálni - számára a párkapcsolat is egyfajta "munka". Ha már egyszer közel engedte magához a Kost, akkor nem szívesen válik meg tőle. A Baknak szüksége van a biztonságra, egy megbízható, stabil kapcsolatra, a Kosnak viszont az újabb és újabb izgalmak tudják csak fenntartani az érdeklődését. A Baknak a szokásos együtt végzett dolgok jelentik a bizalmat és a jó kapcsolatot, a Kosnak folyton kihívásra és változatosságra van szüksége. Ezek miatt a dolgok miatt nem valószínű, hogy kapcsolatuk tartós lesz.

Szex

Nehéz párosítás. A Kosnak az ágyban is sokat kell küzdenie a Bak odaadásáért, főleg, ha a Bak a páros női tagja. A Bak konvencionális a szexualitásában is, a Kosnak pedig itt is folyamatos változatosságra van szüksége.

Barátság

Hasonlóak annyiban, hogy mindketten ambíciózusok. Ha ezért érdemes volna együtt élni, biztos megtennék - ám nem gyakori a Kos-Bak páros. Emellett persze karrier és karrier között is különbség van. A Kos merészen, nagy léptekkel, tüzes energiával telítve hamar feljebb - nem lép - száguld a ranglétrán. Aztán lehet, hogy egy-két év alatt megunja, és egy másik területtel próbálkozik. A Bak módszeresen, lassan lépegetve tart feljebb és feljebb. Neki élete a munkája. A Kosnak élete saját maga. A Bak életfilozófiája: bármit elérhetsz, csak kitartás kell hozzá. És tényleg: ő bármit elér, mert szívós, akaratos, és ha máshogy nem megy, akkor "lassú víz partot mos" - módszerrel eléri célját. A Kos is próbál kitartó lenni, nekimegy egyszer, kétszer, tízszer a falnak, de ha az még tizenegyedszerre sem dől le, akkor elveszíti türelmét, és továbbáll. Így van ez a párkapcsolatukban is. A Kos általában sikeresebb, vagy ha nem az, a sikereket mindenképpen látványosabban éli meg, mint a Bak - emiatt feszültségek keletkezhetnek kettőjük között. A hagyománytisztelő Bakot sokszor megbotránkoztatja a Kos különc viselkedése és szokatlan cselekedetei, de ugyanakkor kicsit csodálja is mindezért. A Kos pedig értékeli a Bak kitartását, azt, hogy ha egyszer valamit eltervez, azt biztos, hogy véghez is viszi.

Munka

Gyümölcsöző kapcsolat, de egyben kíméletlen is. A végletekig képesek felfokozni egymás munkavégző képességét. Mindkettő az első akar lenni, csakhogy mindkettőnek van egy olyan tulajdonsága, amit a másik soha nem fog felülmúlni: a Kos rendkívül gyors, a Bak a végletekig kitartó. Amennyiben képesek együttműködni, és kialakítani a hatalmi viszonyokat, akkor munkájuk eredményes lesz. Nagy dolgokat vihetnek végbe.

Tanács

A Kosnak kitartónak kell lenni, ha bármit el akar érni a Baknál, nem szabad megfutadnia, újból neki kell futni a Bakot körülvevő páncélnak. A Baknak pedig meg kell tanuni megnyílnia és megbízni a Kosban, bármennyire is nehéz a számára. A Kosnak türelmet kell tanulnia, és nem szabad, hogy csak magával törődjön - a Bak nagyon sok figyelmet igényel. A Bak pedig jól teszi, ha hasonlóan az élet örömeit gátlástalanul élvező Koshoz, kicsit felszabadul a munkája alól. Ekkor talán oldódik kicsit örökös fegyelmezettsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.