asztrológia ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem

Igaz, nem gyakori párosítás, ami miatt mégis összekerülhetnek, az a Bika érzéki, gyönyöröket kicsit sem megvető lénye. A Bika nagyon tudja élvezni az életet: mesterien főz, süt, otthonából egyedi hangulat árad, szexuális együttlétre bármikor csábítható, és emellett mindig benne van egy jó kis kirándulásban.
Szerelmük nehezen alakul, a Kos ugyanis a szerelemben is gyors, a Bikának viszont először hozzá kell szoknia a másikhoz, és amikor megismerte a Kost, amikor már tudja, hogy megbízhat benne, akkor kezdenek kialakulni benne az érzelmek. A Kos már első pillanattól kezdve vonzódik a dekoratív Bikához, és megpróbálja megszerezni, de a Bika sokszor nem is tud reagálni a Kos kezdeményezésére, folyamatos fáziseltolódásban van a Koshoz képest.
Szerelmük akkor lehet tartós, ha a Bika nem próbálja magához kötni a Kost, és nem tartja vissza, ha az saját útját szeretné járni. Ebben az esetben visszatér hozzá. A Kosnak pedig nem szabad mindig magával hurcolnia a Bikát, és folyamatos változásra kényszeríteni, hanem hagynia kell a maga tempójában élni.

Szex

A Kos lesz a kezdeményező fél. Ezen a téren is kicsit lassúnak találja a Bikát, akinek szüksége van az udvarlásra, a gyengédségre, a simogatásra. De ha egyszer a Kos elnyerte a Bika bizalmát, akkor sokat szeretkeznek, hiszen egyikük sem veti meg a földi gyönyöröket. Ami probléma lehet, hogy a Bika inkább érzéki, és nagy súlyt fektet a "hogyan"-ra, a Kosnak pedig inkább a végeredmény a fontos.

Barátság

Az elemek különbözősége miatt a Bika (föld) és Kos (tűz) elég nehezen értik meg egymást. A Bika ugyanis lassú a tüzes és lendületes Kosnak, a Kos pedig túlságosan heves a nyugodt és óvatos Bikának. Más a ritmusuk, más a motivációjuk, az életben más okoz nekik örömet. A Kos fel akarja fedezni a világot, mint aki ezer életet akar egybe belesűríteni, a Bika pedig egyszerű földi örömökre vágyik: egy takaros kis házra, egy jó autóra, sok gyerekre, finom ételekre, egy jó munkahelyre - ha ezek rendelkezésére állnak, akkor a Bika elérte célját. A Kos ezzel szemben nem anyagi javakban találja meg az örömét, hanem az élettapasztalatokban, amelyek egyre közelebb viszik őt az önmegvalósításhoz. Lehetőleg az egész világot saját szemével akarja látni, és a saját kezével megérinteni - neki a ház csak börtön, a gyerekek csak nyávognak, a munkahely pedig csak eszköz a önmegvalósításra.
Azért sem ideális barátság, mert a Kos folyamatos változást akar, a Bika a megszokott dolgokat részesíti előnyben, a biztonságra, anyagi és szellemi dolgok felhalmozására, nyugodt, tervezett dolgokra törekszik.

Tagadhatatlan viszont, hogy a Kost a Bika gyakorlatiassága ámulatba ejti. A Bika nem is kettő - hanem inkább négy lábbal áll a földön. Ezt a tulajdonságát olykor talpraesettségnek és tájékozottságnak, máskor földhöz ragadtságnak és korlátoltságnak érzi. A Kos "fejjel a falnak" lendülete teljesen ellentétes a Bika óvatos, mindent háromszor meggondoló életfilozófiájával. A Kos nem fogja érteni, a Bika miért nem hajlandó vele vitatkozni, mikor az olyan "izgalmas", a Bika pedig nehezen tolerálja a Kos túl őszinte, túl harsány, már agresszívnak mondható viselkedését.

Munka

Ha a Kos a főnök, akkor biztos kézzel vezeti a Bikát. A Bika valószínűleg túl gyorsnak és hirtelennek érzi a Kos főnököt, és nehezen tud vele lépést tartani. Ha a Bika a főnök, akkor bajban lesz a Kos alkalmazottal, mert az folyton domináns helyzetbe próbál kerülni a főnökével szemben, és szeretné átvenni az irányítást. Nagyon jó munkaerő a Kos, csak tudni kell bánni vele, mert könnyen túlzásokba eshet.

Tanács

A Kosnak nem szabad túlzottan egoistának lennie és csak magára gondolnia, a Bika türelmet és odaadást igényel. Próbáljon értékes ajándékokkal jelezni a Bikának, hogy milyen sokat jelent neki. A Bikát ugyanis leghamarabb ajándékokkal lehet levenni a lábáról, mégpedig értékes ajándékokkal. Folyamatosan meg kell venni a Bikát, mert abból érzi, hogy ő maga is értékes. Fontos, hogy a Bika ne akarja mindenáron birtokolni a Kost, és ne ijessze el féltékenységi rohamokkal. Jobb, ha elfogadja a Kost nyersnek és őszintének, mert ezen nem sokat tud változtatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.