Születésnapod elárulja, hogyan töltöd a karácsonyt!

karácsony horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony a legeslegkülönlegesebb ünnep. Mindegy, hogy milyen csillagjegyben születtél, biztosan van, amitől szenteste meglágyul a szíved. Ilyenkor ugyanis együtt a család, mindenki meghatódva nézi a gyertyákat és a csillagszórók játékát. A fenyőfa illata a süteményekével keveredik, az asztal finomságoktól roskadozik, a karácsonyfa alatt ajándékok lapulnak, minden idilli és tökéletes.

Kos





iStockPhoto
iStockPhoto

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Kos vagy, legszívesebben mindent magad csinálnál - a favágástól kezdve az utolsó dísz szimmetrikus elhelyezéséig. Sokkal élvezetesebb azonban, ha nem egyedül csinálsz mindent, a szaloncukor-kötözgetés alól pedig nem húzod ki magadat. Ha a családtagjaidat is odaengeded a karácsonyfához akasztgatni, hidd el, szebb és vidámabb lesz az ünnep.


Bika




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Bika vagy, az idén díszítsd a karácsonyfádat természetes ékekkel. A kézzel készített, természetes anyagú díszek és szép piros vagy sárga almák mellé aranyra vagy ezüstszínűre fújt diót akassz! Ezt feldobhatod még habcsókkarikákkal is. A fényeket pedig színes égők helyett szolgáltathatják igazi méhviaszgyertyák.


Ikrek




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Ikrek vagy, válassz műfenyőt! Mivel nem szeretsz semmivel sem sokat bíbelődni, a karácsonyfa díszítését is igyekszel hamar letudni. A legkevesebb gondot pedig egy összecsukható műanyag fenyő okozza, amit jövőre újra elég csak előkapni.


Rák




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Rák vagy, díszítsd úgy a karácsonyfát, hogy gyermeki hangulatot sugározzon. A szokásos csillogó üveggömböket itt és most cseréd le, vegyél helyettük színes, fából készült figurákat, emberkéket, angyalkákat, állatkákat, házikókat. A fadíszítést nemcsak a kicsik, hanem te is imádni fogod.


Oroszlán





iStockPhoto
iStockPhoto

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Oroszlán vagy, szinte magától értetődik, hogy a karácsonyfád csupa aranyfényben csillog. Csillogó üveggömbök, arany lametta, duplahosszú égősor, a csúcsdísz is legyen aranyszínű. Persze a szaloncukor papírja sem lehet más árnyalatú. És ha ez nem elég, még egy kis arany spray-vel is rásegíthetsz, hiszen a ragyogásból sosem elég. Ha valami oknál fogva az idén inkább visszafogottabb karácsonyfát szeretnél, válassz ezüstöt!


Szűz




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Szűz vagy, a karácsonyfa díszítésénél is kövesd kedvenc mottóid egyikét: "A kevesebb néha több!" A hosszú, színes girlandokból elég egy vagy kettő, az égősor helyett válassz gyertyákat vagy csillagszórókat, az üveggömbökből és szaloncukrokból pedig csak mértékkel akassz a fenyőre.


Mérleg




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Mérleg vagy, a karácsonyfa feldíszítésében is keresd a harmóniát. Figyelj oda a színek és formák összhangjára, de ne vidd túlzásba a tökélyre törekvést. A nagyi régi féltett díszeit akkor se hagyd le a fenyőről, ha üti árnyalatban az újonnan vásárolt kollekciót.


Skorpió




Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Skorpió vagy, legyen a fád az idén egészen különleges. Karácsonykor is kell valami vadság! Vegyél például egy "megbotránkoztató" színű műkarácsonyfát, például feketét, amire akassz lila díszeket. Vagy vegyél rózsaszínt, amin remekül mutatnak majd a fekete üveggömbök és girlandok. Egy valamiről mondj le, a megszokottról, csak semmi piros és arany vagy kék és ezüst dekoráció!


Nyilas





iStockPhoto
iStockPhoto

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Nyilas vagy, válassz nagy karácsonyfát, amit körülállhat a család apraja-nagyja! A szaloncukor-kötözésbe és a díszítésbe vond be a családtagjaidat is, hiszen "munka" közben remekül lehet beszélgetni és történeteket mesélni!


Bak


A Bakoknak az tetszene a legjobban, ha az idén elmaradna a karácsony, pláne a nagy felhajtás. Legszívesebben azt mondanák, hogy ez is csak egy (három) nap a sok közül, de ezt is csak azért, hogy takargassák érző szívüket. Ők abszolút a csendes és szűk körű ünneplés hívei, nem vágynak semmi zajosra, színesre, csillogóra. Mindenben a hagyományost keresik, tradicionális ételek, édességek, italok és dekoráció, az ajándékok között is az egyszerű és praktikus dolgokat tartják nagyra, ha valamivel nem tudnak mit kezdeni azok az "értelmetlen" dísztárgyak vagy a "semmire se jó" szépítkező szerek.

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Bak vagy, megelégednél néhány fenyőággal, pár szem szaloncukorral és egy angyalkadísszel. Az idén azonban vegyél erőt magadon, és díszítsd fel életed legszebb fenyőfáját! Nem kell persze tőled teljesen idegen dolgokat ráakasztanod, a te puritán ízlésedhez is találsz megfelelő csodákat.


Vízöntő


A Vízöntők karácsonykor is fütyülnek a hagyományokra, de ez nem azt jelenti, hogy náluk ez nem a szeretet ünnepe. Csak éppen mást tartanak fontosnak, mint mások. Például a főzőcskézésnél nem tradicionális ételeket készítenek, hanem azok ultramodern változatát - mákos és diós bejgli helyett minimum aszalt szilvásat sütnek, vagy kitalálnak valami ennél is hihetetlenebb tölteléket. A karácsonyi dekorációjuk pedig teljesen formabontó, bármi lehet a főmotívum, a szívecskétől a nyuszikig és a bárányokig, csak csillagok, angyalkák és fenyőfák nem szerepelnek a repertoárjukban. Az ajándékozásnál pedig senki más nem vesz vagy készít olyan pikáns vagy polgárpukkasztó ajándékokat, mint ők!

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Vízöntő vagy, a te fenyőfád lesz a legextrémebb, amit a vendégek valaha láttak, erre tudatosan törekszel is. Lehet, hogy rózsaszín plüssfát díszítesz, lehet, hogy a plafonra rögzíted a karácsonyfatartót. De tőled azt sem venné senki megdöbbentőnek, ha festett tojásokat akasztanál rá csillogó üveggömbök helyett.


Halak


A Halak számára a legszebb a karácsonyban a karácsony. Úgy mindenestől. Imádják a fenyőfa illatát, a bejgli ízét, a szentestét, a meghitt hangulatot, a nyugodt beszélgetéseket, de a legjobban az ajándékozást. Nincs annál szebb számukra, amikor ajándékot bontogató családtagjaikat nézhetik, még arról is elfeledkeznek közben, hogy rájuk is vár néhány csomag a fa alatt. Nemcsak a családtagoknak, rokonoknak és barátoknak készítenek meglepetéseket, de még a hidegben fagyoskodó kis állatoknak is tesznek ki élelmet. Ha valaki hisz a Jézuskában és az angyalokban, akkor a Halak a legjobban.

Így díszítsd a karácsonyfát!

Ha Halak vagy, most bátran előveheted a legszentimentálisabb díszeidet is, sőt, csak ilyeneket akassz a karácsonyfára. A fenyődet lepjék csak el az angyalkák, az angyalhaj, a gyermekkorodat idéző díszek, de díszíthetsz más apró, személyes tárgyakkal is, amikre csak elég ránézned, hogy túlcsorduljon a szíved.

Bejgli-babonák - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8W8R9t7YnK0ORTYc


Galéria: Ajándékötletek anyunak, a pasinak és a barátnőnek

/1012/Trend2010121792941

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.