terhesség csillagjegy szülés horoszkóp születések ezotéria babahoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs a földkerekén olyan szülő, aki ne szeretné tudni, mik lesznek a gyermeke erősségei és gyengeségei, és miként tudja majd a legmegfelelőbb irányba terelni a kicsit. Vajon miben lesz kiemelkedő a tüzes Kos és Nyilas? Képes lesz-e a földhözragadt Bika vagy Bak gyermek szárnyalni? A Life.hu 2013-as babahoroszkópjából megtudhatod.

Figyelem! A felsorolt jegyekhez csatolt születési időintervallumok pontosak, a Nap minden jegyváltást előbb ejt meg 2013-ban!



Bak (2013. január 1-18. és december 21-31.)

A csend és a béke élő megtestesítői lesznek a Bak jegyében született gyermekek. Realitásérzékük kiváló, nagyszerűen átlátják a környezetüket, és elképesztő ösztönösséggel cselekszenek, legyen szó játékról, tanulásról, segítségnyújtásról. Igénylik a figyelmet, a törődést, mégis éreztetik időben a szülőkkel, hogy mikor kell elengedni a kezüket. Könnyen sajátítják el az alapvető tudás eszközeit. Szeretni fogják az olvasást, írást, és leginkább a humán tárgyak állnak majd közel hozzájuk. A döntéseiket többször is megrágják, kikérik mások véleményét, de mindig meg fogják találni a legjobb utat a céljaik eléréséhez.

Thinkstock

Vízöntő (2013. január 19.-február 17.)

Már megszületésüket követően rövid időn belül érezhető, hogy megpróbálnak a maguk urai lenni, segítség nélkül dönteni, négykézlábra állni, felülni. Mindig képesek lesznek meglepetést okozni, és úgy cseperednek fel, hogy gyakran elutasítják a szülői támogatást. Bár épp ezért sokszor botlanak el, de a tapasztalatgyűjtés nekik kedvez, és olyan élethelyzetekben is gyorsan feltalálják magukat, ahol más jegyek csak jóval később. Tele lesznek megvalósítható ötletekkel, sokan közülük kiemelkedő karriert futnak be, és nagy távolságokra fognak eljutni.

Halak (2013. február 18.-március 19.)

Ösztönösségük páratlan lesz, de sokszor keresik majd a magányt, jól ellesznek egyedül. Kifejezetten nem ajánlatos a szülőnek erőltetni azt, hogy más gyerekekkel legyen együtt porontya, ha az ellen ő tiltakozik. Oda lesz felmenőiért, de azt már nehezen fogja viselni, ha túlzott rendszabályok szerint kell élnie. Szívesen alkalmazkodik, de az ő esetében nem szabad erőltetni semmit. A Halak gyermek pontosan tudja majd, hogy mikor és mit szabad megtennie, elég egyszer elmondani neki. A tanulás könnyen megy majd neki, sőt, igényelni fogja a különórákat, a sportért pedig egyenesen rajongani fog.

Kos (2013. március 20.-április 18.)

Egy valami az idei Kos babák esetében sem változik: a tűz örökké ég bennük, a mozgékonyság, a haladás, a tenni vágyás jellemzi a mindennapjaikat. Sok mosollyal örvendeztetik meg a szüleiket, de a hangos felcsattanások, néha durva megnyilvánulások sem lesznek ritkák. Születésük pillanatától fokozatosan igyekeznek magukhoz ragadni a család irányítását, ám ezt ne hagyják a szülők! A gyermek érdeke, hogy rendszerezett, logikus napirend alapján éljen, így a nehezebbik énjét könnyen háttérbe lehet szorítani. Fontos, hogy érezzék, egyenrangúak másokkal, viszont figyelmeztessék őket időben a túlkapásokra, amiből tanulhatnak!

Bika (2013. április 19.-május 19.)

A kifinomultság, a békesség és a harmónia lengi körül a Bika gyermekeket, akik bárhol és bármikor elkápráztatják a környezetüket. Már a korai években megmutatkozik a szépérzékük, a hobbit és később az iskolát is ehhez kapcsolódva választanak majd. A tavasz szülötte kevésbé igényli a mozgást, ezt a szülőknek kell megmutatniuk, és az igényt kialakítani a gyermekben. A természet és az állatok viszont fókuszban lesznek. Ha van rá mód, adjanak lehetőséget saját kisállat tartására, amit biztos, hogy nagy szeretettel és odafigyeléssel fog gondozni. A képzőművészetekben hamar elmélyül, támogassák az ilyen típusú ambícióit.

Thinkstock

Ikrek (2013. május 20.-június 20.)

Hamar észreveszik a szülők, hogy Ikrek jegyű gyermekük szárnyakat bont, repdes, sokat fantáziál, és elképesztő ötletekkel rukkol elő. Semmire ne mondják, hogy "ugyan már!" - nagy kárt okozhatnak, ha visszafogják a világ felfedezésében. A legelvetemültebb kérését, javaslatát se vessék el, adjanak esélyt a megvalósításra. Ha más nem, hát valamilyen kompromisszum által. Könnyen lehet belőle feltaláló, kutatóorvos, fizikus, olyasvalaki, aki nagy dolgokat fog létrehozni, és az utókor megismerni a nevét. Minden érdekli, ami nem megszokott, így olyan iskolát válasszanak neki, ahol a különleges képességekre nagy hangsúlyt fektetnek.

Rák (2013. június 21.-július 21.)

A Rák kicsik a legszélsőségesebb körülmények között is fel fogják találni magukat, igazi túlélők lesznek, akik akár kenyéren és vízen is elélnek az Északi-sarkon! Esetükben nem célszerű erőltetni a családi hagyományokat, biztos, hogy szembe mennek a konvenciókkal. Igazi spirituális beállítottságukkal ragaszkodni fognak önálló döntéseikhez, mindemellett meghallgatják a szülői tanácsokat, de szabad akaratuk hamar megmutatkozik. Lényeges szempont, hogy a megszokott környezetéből ne szakítsák ki hirtelen, mert az jelentős törés lehet az életében.

Oroszlán (2013. július 22.-augusztus 22.)

Tűz, szenvedély, magabiztosság, erő, akarat. Olyan tulajdonságok ezek, melyekkel először a bölcsiben, az oviban, majd a suliban ragadja magához az irányítást. Imádni fogja a vezéregyéniség szerepét, de ez jól is áll neki! Logikus gondolkodása és buzdítási képessége bárkit feltüzel és tettekre sarkall. Ő nemcsak beszél valamiről, hanem meg is valósítja azt. Úttörő gondolatai sokakat magukkal ragadnak. Aki vele tart, az hozzá hasonlóan nyerni fog. Céljait eléri, bár a nagy rohanásban néha orra bukik, de ugyanazzal a lendülettel fel is áll, leporolja magát, és megy tovább. Energiatartalékai kifogyhatatlanok.

Szűz (2013. augusztus 23.-szeptember 21.)

Rejtett képességei napról napra meg fogják lepni a szüleit. Amiről ők azt gondolnák, hogy meg kellene neki tanítani, azt már régen tudni fogja! Szánjanak időt az okítására, mert minden energia, amit a gyermekre szentelnek, a későbbiekben többszörösen megtérül majd. Agya olyan, mint egy szivacs, csak egyszer kell elmondani neki valamit, azt egy életre megjegyzi. Az iskolában már-már zavarba ejtően kiemelkedik társai közül, igényelni fogja a különórákat vagy szakosodott képzést, hogy egyvalamiben a legjobb lehessen. A tanulmányi vagy sportversenyeken jelentős eredményeket fog elérni.

Mérleg (2013. szeptember 22.-október 22.)

A Mérleg gyermek biztonságérzetét a szülőnek kell megteremtenie, lehetőleg már a várandósság ideje alatt! Fontos, hogy érezze, jó helyen van, figyelnek rá, meghallgatják, irányt mutatnak, és nem hagyják cserben. Jól fogja érezni magát társaságban, de a magányt sem veti meg. Nagyszerűen alkalmazkodik akár a zord körülményekhez is. Szót fogad, nem lesz kicsapongó, ám a szülőnek pontos szabályokat kell felállítania és azokat betartatnia. Felnőtt koráig gyakorta kerül majd olyan döntéshelyzetbe, ahol elsősorban az édesapa segítő támogatását fogja igényelni.

Thinkstock

Skorpió (2013. október 23.-november 21.)

Az örök megújulás képességével születnek az idei Skorpió gyermekek. Unalom? Monotonitás? Vele biztos nem! Rengeteg arcát fogja mutatni a világ felé, sokszor még a saját szüleit is képes lesz játékosan becsapni, ha valamilyen célt el akar érni. Átváltozó művész lesz a szó szoros és tág értelmében egyaránt, sok színész, énekes, táncművész, bűvész kerül ki közülük. Érdeklik a furcsaságok, az idegen kultúrák, az absztrakt- és a természettudományok egyaránt. Szülei, nagyszülei a világ eddig rejtett zugait ismerhetik meg általa. Hagyják őt felfedezni, kutatni, ötletelni.

Nyilas (2013. november 22.-december 20.)

A tűz jegy szülötte örökké lángol. Néha egyenesen az őrületbe fogja kergetni szüleit kérdezősködésével, állandó kíváncsiskodásával. Pedig fontos, hogy minden felhozott témát kibeszéljenek, legyenek válaszok, közös olvasás, dokumentumfilmnézés. A tanulás nem kötelezettség, hanem egyfajta szerelem lesz, az útkeresés alapvető eszköze. Biztosítani kell számára, hogy érdeklődési körében elmélyülhessen, és a rokonságán túl legyen olyan inspiráló személy körülötte, aki által még többé és jobbá válhat. A nyelvérzéke kimagasló, így annak fejlesztését idejekorán meg kell kezdeni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.