Lépj kapcsolatba belső vezetőddel!

lélek spirituális választerápia spiritualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy inga, egy speciális táblázat és egy nyugodt beszélgetés: segítségükkel egészen mélyre juthatunk az elménkben. Olyan mélyre, hogy a tudatalattinkkal kapcsolatba lépve akár át is írhatjuk az életünket irányító programokat. Ez a spirituális választerápia technika célja és értelme.

A spirituális választerápia a lágy gyógyító módszerek egyike, ami azt jelenti, hogy a gyógyulás folyamata belülről, a páciens közreműködésével és akaratával indul meg, nem pedig külső ráhatás következményeként. A spirituális választerápiát - rövidítve SVT-t - vezető tanácsadó vagy konzulens ebben a folyamatban partnerként működik közre.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A módszer kialakulásának gyökerei a hipnoterápiában találhatók, olyannyira, hogy eleinte hipnózisban végezték. Jelenlegi formáját Robert Detzler lelkész adta a terápiás technikának, aki olyan módszert szeretett volna találni a lelki eredetű zavarok megszüntetésére, mely a gyökerénél kezeli és oldja meg a problémát.

Úgy találta, hogy a tudatalattinkban számos, életünket észrevétlenül vezérlő elv, állítás van eltemetve, melyek gátolhatnak a kiteljesedésben, vagy a teremtő gondolatok áramlásában keltenek nemkívánatos blokkokat. A tudatalatti elmében van megírva a részben előző életeinkből hozott, részben születésünk óta íródó "lélekkrónika", melynek feljegyzései döntő fontosságúak lehetnek az életünket irányító jó vagy rossz programok kialakulásában. A jó hír az, hogy ezek a feljegyzések hozzáférhetők, sőt, átírhatók a Felső Énünk, a Felsőbb Szellemiség közbenjárásával.

Nemcsak a tudatalattinkban rejlő lélekfeljegyzésekhez, hanem egy sokkal nagyobb útravalóhoz, az Akasha-krónikához is hozzáférhetünk a spirituális választerápia technikájával. Az Akasha-krónika a lélek tanulási és fejlődési folyamatának nagykönyve, egyfajta lélek-életrajz.


"Az emberi lélek nincs magára hagyva az univerzumban. Láthatatlan segítők támogatják: a Felső Énen kívül magasabb szellemiségű lények - nevezhetjük őket angyaloknak is - egyfajta bizottsága kísér el utunkon. Ha meghalljuk a szavukat vagy a közbenjárásukat kérjük egy-egy probléma megoldásában, akkor sokkal könnyebben vehetjük az akadályokat. A felettes énünk egyébként gyakran kommunikál velünk. Intuíciók, sugallatok formájában hallatja a hangját" - mondja dr. Czakó Éva, az SVT technika neves hazai szakértője, gyakorlója és oktatója.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az SVT egy járható út ahhoz, hogy a Felső Énnel kapcsolatba lépjünk, és segítségével pozitív kijelentésekkel programozzuk át a tudatalatti elmét. Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, amikor nagytakarítást és lomtalanítást végzett közvetlen környezetében, és a kacatok, az esetleg fájó emlékeket hordozó régi tárgyak eltűnésével, a káosz megszűnésével gördülékenyebben mentek a dolgai. Lényegében az SVT is egy ilyen nagytakarítás, csak éppen belül: lehetőség arra, hogy átrendezzük a legmélyebb szinten is gondolatainkat, hiedelmeinket és elveinket - és bizony, egyes ideáinktól nem árt, ha örökre megszabadulunk.

Hogyan folyik egy SVT-konzultáció?

Dr. Czakó Éva szerint az SVT-konzultáció kívülről nézve nem sokban különbözik egy csendes beszélgetéstől. A tanácsadó először megteremti az ellazultságot segítő hangulatot, melyben a lélek megnyugvást és csendet lel, így képes jobban megnyílni. Ennek eléréséhez többnyire relaxáció vagy meditáció is szükséges lehet. A Felső Énnel való kommunikációhoz "üres" elme szükséges, egyfajta semlegesség. A konzulens előbb a saját, majd közbenjárásával a páciens belső vezetőjével alakít ki kapcsolatot, hogy elkezdődhessen a spirituális tisztítás és problémafeltárás. A "terápiát" maga a tanácsért forduló végzi, Felső Énje közbenjárásával - az SVT-tanácsadó voltaképpen tolmácsol és közvetít ebben a folyamatban. Az SVT-konzultáció elérte célját, ha sikerül beazonosítani azokat a kártékony belső programokat, melyek az egyén életében elakadást, visszatérő problémát, rossz közérzetet vagy akár testi tüneteket is okoznak. A programok "átírása" ott helyben megtörténik, ám egy újfajta tudatosság beépítése a helyükbe és annak megszilárdítása már a páciens döntésén és további munkáján múlik. Ehhez a kliens speciális "újraprogramozó mondatokat" kap házi feladatnak.

Hogyan kell elképzelni a belső munkafolyamatot?
Tegyük fel, hogy valaki azzal a konkrét problémával vesz igénybe SVT-technikával folytatott tanácsadást, mert hiába dolgozik keményen, hiába van komoly tehetsége, képtelen ötről a hatra jutni, és napi gondokkal küszködik. Gyakran ennek a fajta szakmai sikertelenségnek és szegénységnek az a tudatalattiban munkáló, téves program áll a hátterében, hogy az illető belső meggyőződésévé vált, hogy nem lehet tisztességes úton meggazdagodni. Esetleg ez kiegészül olyan tévhitekkel is, miszerint "a gazdagság erkölcstelenné tesz", vagy "a pénznek szenvedés az ára". Ha meggyőződtünk arról, hogy ezek az állítások akadályozzák a boldogulásban, egyfajta elengedő mantrával szélnek lehet ereszteni ezeket a gondolatokat. Helyükbe új, pozitív állításakat kell helyezni, melyek kitartó ismétléssel épülnek be az ember tudatába. Például, hogy a pénz a bőség megnyilvánulása, és jó dolog, valamint eszköz arra, hogy jót cselekedjünk. Igyekezzünk ezt átérezni is, amikor kimondjuk!



Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az ingának és a táblázatnak pusztán technikai szerep jut: az ingát a kineziológiához hasonlóan egy apró izomválasz mozdítja meg, és lendíti a táblázat egy-egy rubrikája fölé. A speciális táblázat rubrikái a problémafeltárás konkretizálásában segítenek.

Mire használható és mire nem az SVT?

Minden misztikuma ellenére az SVT ugyan nem csodaszer és nem varázslat, hatásai mégis kifejezetten a hétköznapi életet könnyítik meg. Az SVT akkor lesz segítségünkre, ha aktívan közreműködünk a harmónia visszaállításában mi magunk is. Ennek megfelelően ne próbáljuk az orvosi, gyógyszeres kezelést kiváltani vele szervi baj esetén. Ugyancsak csalódni fognak azok, akik jóslásra használnák, vagy előző életükben szeretnének passzióból kutakodni - a belső szellemi vezető ezekről akkor beszél, ha a jelenlegi élet javítása szempontjából fontos információhoz szeretnénk jutni. Vegyük tehát komolyan és fontos témákban használjuk - sorolja dr. Czakó Éva. Kiváló útravalót adhat az SVT mindenfajta döntési helyzetben, fejtörést okozó dilemmáknál, amikor értelem és érzelem összevész; visszatérő problémáknál, az élet egy-egy területén való elakadásoknál, furcsa pszichoszomatikus tüneteknél. Mindemellett bárkinek szüksége lehet egy lelki nagytakarításra, vagy találkozásra a felettes énjével - szinte biztos, hogy belső vezetőnk hangját az SVT után gyakrabban meg fogjuk hallani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.