Tűsarok és pohárcirógatás - Tényleg szexet akar a nő?

a nap cikke párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tagadhatatlan, hogy a testbeszéd, a hanghordozás és az öltözködés árulkodó lehet a szexuális nyitottságra vonatkozóan, de tényleg elég néhány külső jel ahhoz, hogy a külvilág azt gondolja: a nő csak szexre vágyik?

Lássuk, melyek a legárulkodóbb jelek, amelyek alapján a pasik szinte biztosra mennek.

1. Fejtartás, pillantás, az ajkak helyzete

Árulkodó lehet a fejtartás, a pillantás és az ajkak helyzete. Amikor egy nő alulról felfelé, apró, gyors pillantásokat vet a férfira, akkor kíváncsiságát fejezi ki, ami nem feltétlenül jelent szexuális érdeklődést - lehet annál közömbösebb, akár intellektuális kíváncsiság is. Ugyanígy a félrebiccentett fej sem feltétlenül erotikus komédia: sokszor "csak" a másik iránti nyitottságra utal.

Thinkstock
Thinkstock


Amennyiben a szemkontaktus hosszú és intenzív, a nő nyalogatja a száját, és megérinti ujjaival az ajkait, esetleg picit szétnyitja őket, átlépi a határt, és a férfi szexuális jelzésként értékelheti a jeleket.

Anna, fogorvos (30)

"Engem sokáig nem izgatott a kérdés, így kevésbé olvastam a nekem szánt jelekből is. Mivel én a lányokat kedvelem, a felesleges kényelmetlenségek elkerülése érdekében a szokásosnál fontosabbá vált a testbeszéd. Az egyik idősebb partnerem hívta fel a figyelmemet a viselkedésemre: hogyan ülök, milyen jelekkel üzenek annak, akit kiválasztottam, vagy akit el akarok sértés nélkül utasítani. Én a legtöbbször a combommal jelzek. Szerintem a széttárt comboknál - főleg ha rövid a szoknya - határozottabb felkínálkozás nem létezik. Ennél talán az lehet csak egyértelműbb, ha belekóstolok a másik ételébe, és az ő villájáról veszem be a falatot a számba. Aki vevő rám, az érti a jeleimet."


2. Testhelyzet

Fontos lehet a test helyzete is: nem mindegy, hogy a nő hogyan tartja magát, és mennyire közel helyezkedik el a partneréhez. Ha valaki nem ódzkodik a testmeleg, pillekönnyű térdkoccanástól, az már biztató jel, ahogy a szétnyitott combok is csalogatásra utalnak. A kéz is beszédes tud lenni: lehet, hogy egyszerűen csak zavarban van az illető, és azért csavargatja a gyűrűit, vagy babrálja a haját.

Thinkstock
Thinkstock


Egyértelmű szexuális felhívás lehet azonban, ha valaki egyetlen hajtincset választ ki, azt csavarja csigába, és közben belemélyed a tekintete a férfi szemébe. Esetleg az egyik kezével a meztelen nyakához nyúl, és látszólag öntudatlanul simogatni kezdi azt. Van, aki a dekoltázsra is tenyérsimogatással hívja fel a figyelmet, ha szexre vágyik.

Annamária, tanítónő (34)

"Nagyon vigyázok arra, hogyan öltözködöm, ha nyilvánosan kell megjelennem valahol, vagy ha bulizom, mert sokszor kerültem már kínos helyzetbe a kíváncsi természetem miatt. Én ugyanis ha beszélgetek valakivel, akkor egészen közel hajolok a másikhoz. Sokszor megérintem az illetőt, és zavarom leplezésére nem egyszer piszkálok magamon valamit: például tekergetem a blúzom gombját, simogatom a fülcimpámat, vagy cirógatom a csuklómat. Olyankor is ezt teszem, ha nem érzek szexuális vonzalmat. Véleményem szerint a pasiknak óvatosabban kell értékelniük a nők által adott jeleket, mert egyáltalán nem biztos, hogy a nő mindig szexet akar. Ráadásul vannak fokozatok: például lehet, hogy nyalogatom az ajkaimat, de attól még nem biztos, hogy lefekszem az illetővel."


3. Hangos nevetés és kacarászás

Biztos, hogy a kacarászás, a hangos nevetés és az elnyúló, kicsit affektáló hanghordozás lenne a biztos út a pasi kegyeinek elnyerésére? Mindez persze utalhat szexuális nyitottságra, de mi van akkor, ha csak a másik dominanciáját ismerjük el vele?! A tapasztalatok szerint ugyanis ugyanezeket a jelzéseket vetik be a női beosztottak a férfi főnök jelenlétében is, és akkor is, ha az érzelmeik nem találnak viszonzásra.

Thinkstock
Thinkstock

Brigi, gyógyszerész (34)

"Én régóta tudom, hogy a hangom mindenkit elvarázsol. Szándékosan csábítok vele, de eszemben sincs a kiszemelt pasi hülye viccein nevetni. Csak akkor, ha valóban van benne humor. Én ugyanis nem szeretem a dominancián alapuló kapcsolatokat, vagyis csak akkor, ha én is teret kapok - és ez nekem a szexben is fontos."


4. Tűsarok és mély dekoltázs

A kihívások kihívása, erotikus nagybelépő - vagy mégsem? Valóban szabadon ágyba dönthető minden nő, aki vörös rúzst használ? Biztosan hajlamosabb a huncutságra az, aki a nap felét tűsarkakon billegve tölti? A mély dekoltázs tényleg szexuális túlfűtöttségre utal?

Thinkstock
Thinkstock

Enikő, menedzser (38)

"Tény, hogy amíg nem váltam el, eszembe se jutott halvány rózsaszínnél erősebb árnyalatot kenni a számra. A válás azonban nagyon megviselt, engem hagytak el, és azt hiszem, nekem a talpra álláshoz kellettek a harsány színek. Látszólag azt üzenték a pasiknak, hogy 'kívánj meg', de valójában a keserűségemet, a fájdalmamat rejtettem a rúzs alá. A kialvatlan, meggyötört arcomat is szebbé, vonzóbbá varázsolta a vörös rúzs."


Természetesen a férfiakat is megkérdeztük a témában. A véleményüket este 22.00 után olvashatod itt a Life.hu-n a LifeNight különkiadásban.


Pasid kedvenc itala árulkodik szexuális szokásairól (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120601-ezt-arulja-el-a-kedvenc-itala-a-szexualis-szokasairol.htmlÍrásképed árulkodik szexualitásodrólhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120308-szex-szerelem-parkapcsolat-aktualis-iraskepunk-arulkodik-a-szexualis-titkainkrol.htmlÍgy árulkodik rólad a szemedhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110525-a-szem-hatalma.htmlRajzod árulkodik érzelmeidrőlhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110503-ez-a-legfontosabb-a-magyar-nonek.htmlAlvópózod árulkodik a kapcsolatodrólhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110422-olyan-a-kapcsolatod-amilyen-pozban-alszol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.