vezető életmód tanácsadó főnök S. Tóth Márta szerelem Life.hu szakértő szakértő coach
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokat írtunk arról, hogy mi a teendő, ha beleszeretünk a főnökünkbe. Mivel úgysem lehet varázsszóra kiszeretni senkiből, ezúttal más irányból közelítettük meg a témát. S. Tóth Márta, a Life.hu életvezetési szakértője összeírta azt a 10+1 kérdést, amit ha felteszel magadnak, megleled a válaszokat és a megoldást is.
"Tisztelt S. Tóth Márta!

A legközhelyesebb munkahelyi hibába estem, amit csak el lehet képzelni: beleszerettem a főnökömbe. Ez az állapot másfél éve tart, volt köztünk szex is, mégsem jutunk előre - nagyon úgy érzem, nem is fogunk -, ennek ellenére sem tudok kiszeretni belőle.

Napról napra erősebb a vágy, ami felé hajt, nem tudom elfojtani, és nem segít senki, hiába járok nyitott szemmel. Senki nem érdekel. Egyre rosszabbul vagyok, hiába dolgozom jól, nem érdekel semmi. Mit csináljak? Mondjak fel? Jöjjek össze csak azért is valakivel?

Mici"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Mici!

Szeretnék úgy válaszolni neked, hogy az a leghatékonyabb legyen, ezért kérdéseket teszek fel. Hidd el, ha ezekre a mondatokra megtalálod a választ, akkor az megoldja a problémádat. Ez a coaching módszere és nagyon bevált.

1. Mit szeretnél elérni ezzel a kapcsolattal?
2. Milyen érzéseket tápláltok egymás iránt?
3. Ígért a főnök közös jövőt?
4. Ha felmondanál - ahogyan azt te is felvetetted -, az megoldaná a problémát?
5. Mit szól mindehhez a főnököd?
6. Ő mit tanácsolt?
7. Ha más férfival jönnél össze, az mit oldana meg?
8. Milyen más megoldásokat látsz ennek a helyzetnek a rendezésére?
9. Hol látod saját magad egy év múlva?
10. Hol látod ezt a kapcsolatot egy év múlva?
11. És utoljára, de nem utolsósorban: mi tenne téged igazán boldoggá és mit tennél meg ezért?

Remélem, tudtam segíteni. Sok sikert és szeretetet kívánok!

Üdvözlettel,

S. Tóth Márta

Természetesen a probléma nem új keletű. Sok nőt vesz le a lábáról a magas beosztású, határozott, döntésképes, sikerorientált vezető. Íme a témában írt legnépszerűbb cikkeink:

Munkahelyi szerelem - te ellenállsz a csábításnak?
A legjobb főnökökkel is megesik néha, hogy belehabarodnak a beosztottjukba. Bár tudják, hogy a tiltott gyümölcsöt etikátlan lenne leszakítani, sokan mégsem tudnak ellenállni a csábításnak. Hasonló cipőben jársz? A döntés előtt mindenképp tartsd szem előtt a következő szempontokat. A teljes cikkért kattints ide!

Szexuális zaklatás - A főnöknek mindent szabad?!
Kis túlzással az egész világot - ezen belül még az euró árfolyamát is - megrázta Dominique Strauss-Kahn május 14-i New York-i letartóztatása. Rácz Zsuzsa jegyzete a munkahelyi szexuális zaklatásról. A teljes cikkért kattints ide!

Óvakodj a szeretnivaló szociopatáktól!
A szociopata kifejezésről sokaknak azonnal félelmetes alakok és hidegvérű gyilkosok jutnak eszükbe. A hétköznapi szociopaták azonban legtöbbször szimpatikus, meggyőző és szórakoztató emberek, akik köztünk élnek, akikkel együtt dolgozunk, és akikbe beleszeretünk. A teljes cikkért kattints ide!

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.