Immár 2 éve, hogy Détár Enikő és volt férje, Rékasi Károly útjai elváltak egymástól. A színésznő élete azonban ismét kerek új párja, Péter mellett, az utóbbi időszak pedig teljesen átformálta Enikőt.

Amikor 2013-ban Rékasi Károly elköltözött tőle, Détár Enikő csalódottságot és haragot érzett tönkrement házassága miatt. 

Forrás: MTI

Végtelen düh volt bennem, hogy mindez nem tíz évvel korábban történt meg velem. Hogy miért pont alig ötvenévesen kell mindent elölről kezdenem- magyarázta őszintén a Story magazinnak adott interjújában Enikő, aki később szerelme, Péter oldalán szerezte vissza önbizalmát. "Nem volt könnyű elfogadni, hogy nekem is jár még legalább egy esély az élettől. Féltem, hogy nem tudok majd újra szeretni. Mindez elmúlt.Az én példám is bizonyítja, hogy mindig van lehetőség az újrakezdésre, és mindenki megtalálhatja a hozzá illő társat. Enikőre másfél évvel ezelőtt talált rá a szerelem a nála 10 évvel fiatalabb Péter személyében, aki mellett a színésznő boldogabbnak érzi magát, mint valaha.