Azok a mocskos anyagiak! A gazdag férfi válogatósabb és csapodár

Forrás: 123rf.com -
párkapcsolat pénz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak az számít, hogy mit érzünk a másik iránt, az sem mellékes, hogy mennyire érezzük gazdagnak magunkat mellette – derül ki egy friss kutatásból.

„Szerettük volna jobban megérteni, hogy milyen szerepet játszik a kapcsolatokban a pénz, hiszen elég keveset tudunk erről a témáról” – mondja a kutatás vezetője. A kutatás során olyan heteroszexuális kínai főiskolásokat vizsgáltak, akik hosszú távú párkapcsolatban élnek. A résztvevők egy részének azt mondták, hogy másokhoz képest ők szegények, másoknak pedig azt, hogy tehetősek, hogy fény derüljön, hogyan hat ez a hiedelem a kapcsolatokról alkotott képükre.

Forrás: 123rf.com

Kiderült, hogy a magukat jómódúnak gondoló férfiak kevésbé voltak elégedettek párjuk külsejével, és inkább a rövidtávú kapcsolatokat részesítették előnyben. A kevésbé jómódúak ezzel szemben nem bizonyultak kritikusabbnak, és a kalandokra sem voltak annyira nyitottak. Érdekes módon a nők attitűdjére nem volt hatással az, ha bőven kerestek pénzt. Minden jómódú résztvevő magabiztosan beszélgetett az ellentétes nem vonzó képviselőivel, ezzel szemben a szegényebb önkéntesek zavarban voltak hasonló társaságban.

„Evolúciós szempontból talán érthető, hogy a gazdag férfi több partnert keres, mivel több utódot is képes eltartani, a gazdag nő viszont inkább hosszútávú kapcsolatot keres, hogy párjával családot alapíthasson” – összegezte a konklúziót a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.