A meggyőződés az, ha az ember helyesnek tart valami és azt megteszi bármi áron. Mert ha ugyanez az ember megöregszik, jobb lesz majd azon bánkódnia, amit megtett, mint amit nem tett meg, noha szerette volna.

Minél többet próbálkozik - amiről azért tudjuk, hogy a molyfingnál erősebb, azonban a teljes szándék töredékét tartalmazza csupán -, annál nagyobb lesz az esélye, hogy valamelyik kísérlete sikerül. Legjobb azonban ha mindenét beleadja. Ha dolgozik, ha tanul, ha szeret, ha sportol.

Párkapcsolatban az "Azt hiszem, szeretlek" olyan, mint a csendes hisztiForrás: Thinkstock

Párkapcsolatban az "Azt hiszem, szeretlek" olyan, mint a csendes hiszti. Erőtlen. Olyan, mintha egy nő azt mondaná: "Egy kicsit terhes vagyok." Értelmezhetetlen. Vagy amikor a régi, unalom érzelmi szintjén szinkronizált német felnőttfilmben a gázszerelő hátulról tolja a háziasszonyt a kredencen. Élvezhetetlen.

Ha nem találsz magadnak kihívást, ne várd a változást!

Viszont ha megtaláltad, töltsd meg hittel és szenvedéllyel. Felejts el kételkedni, tanulj meg várakozni, és legyél kész meghalni érte. Dobd át a szíved a képzeletbeli korláton, és meglátod, hogy a tested követni fogja.

Tabuk nélkül a párkapcsolatrólForrás: Pilát Gábor