Kiderült, hogy a férfiak a szőkéket vagy a barnákat szeretik jobban

Forrás: Thinkstock -
szőke haj kutatás férfi barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új kutatásban azt próbálták kideríteni, hogy a férfiak a világosabb, vagy éppen a sötétebb hajú lányokat kedvelik. Íme, az eredmény.

A kutatók kiderítették, hogy a hajszínnek van-e bármilyen köze is ahhoz, hogy milyen sikeresek vagyunk a párkeresésben, és az eredmények szerint bizony van. Nem véletlen, hogy a nők között sokkal több a természetesen szőke hajú, mint a férfiak között. Az a rossz hírünk van a barnák számára, hogy a vizsgálódás alatt kiderült, az erősebbik nem képviselői inkább a világosabb árnyalatokat kedvelik.

Kiderült, hogy a szőke vagy a barna haj indítja be a férfiakat Forrás: Thinkstock

A haj pigmentációját befolyásoló géneket is tanulmányozták, 300 ezer mintát vizsgáltak meg különböző brit DNS bankokból. Kiderült, hogy a férfiak és nők ebben is nagyon különböznek: a férfiaknál a sötét haj volt a jellemzőbb, míg a nőknél a világosabb hajszínért felelős gének voltak aktívabbak. Az egyik kutató, Tim Spector professzor szerint ez egyértelműen jelzi a szexuális preferenciákat. Míg a nők a magasabb, sötétebb hajú férfiakhoz vonzódnak, a pasik inkább a szőkébb árnyalatokat kedvelik a hölgyeken - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.