Egy újságíró szerint a Szex és New York egy nagy hazugság

Forrás: Kobal / The Picture Desk -
sorozat újságíró Szex és New York hazugság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiakadt az egyik brit újságíró: állítja, a Szex és New York egy nagy hazugság és nők ezreit tévesztették meg azzal, hogy elhitették, egy-egy futó kaland is ugyanolyan boldogságot hozhat a nőknek, mint egy hosszútávú kapcsolat.

Cristine Odone a DailyMailnek írt egy cikket, amelyben kifejti, miért is volt rossz szerinte a Szex és New York. Az újságíró azt írja, 1999-ben, miután elindult a sorozat, felhívta őt egy nő és azt mondta neki, reméli, ő nem olyan, mint a film főszereplője: szexmániás és boltkóros.

Bár akkor még viccesnek és szórakoztatónak tartotta a filmet, utólag visszagondolva úgy véli, rossz hatással volt a nőkre. Mindezt számokkal is alátámasztja, azt írja, Nagy-Britanniában a nők 50 százaléka nem férjezett, ráadásul a házasságot kötők átlagéletkora immár meghaladja a 35 évet. Persze emiatt nem a sorozatot okolja, jól tudja, hogy a karrier és az anyagi helyzet is hozzájárul ehhez.

A Szex és New York valóban átverte a nőket? Forrás: Kobal / The Picture Desk

A felszabadult nők csoportját testesítik meg, akik érzelmi kötődés nélkül is képesek élvezni a szexet, sőt gyakran csak szexuális kielégülésre használják a férfiakat. Úttörő feministák voltak, akik mintegy kézigránátot dobtak a szerelem, házasság és gyerek témára. Ők lettek a generációm példaképei. Barátságuk túlélt tragédiákat és megaláztatásokat."

Cristina egy idő után rájött, a sorozat bizony egy nagy hazugság. Mikor a barátnői Carrie-vel azonosították, tudatosult benne, hogy a boldog szingliség csak fantázia. Az élete is akkor vált teljessé, amikor férjhez ment és gyermeket szült.

A sorozat csak csalóka ígéret. Elhiteti, hogy a nők bármeddig élhetnek úgy boldogságban, hogy egyik szexuális kalandból csöppennek a másikba."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.