halál színész mozi filmrendező Bryan Forbes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Bryan Forbes brit filmrendező, producer, író és színész, A stepfordi feleségek és A nagy vágta című filmek rendezője. 86 éves volt.

"Meghalt a nagy brit filmrendező, Bryan Forbes, a mozi egyik titánja, a filmvászon, a színház, a szórakoztatás egy tiszteletre méltó ereje" - ezt írta ki Twitter-oldalára Matthew d'Ancona brit újságíró, a rendező családjának barátja. Forbes színészi karrierje 1948-ban kezdődött. 1959-ben Richard Attenborough-val megalapította a Beavers Film Ltd.-t, amelynek első filmje, A dühös csend forgatókönyvét Forbes írta. A film főszerepét Attenborough játszotta, alakításáért 1961-ben Oscar-díjra jelölték. Forbes rendezői karrierje 1961-ben indult a Fütty szélirányba című filmmel. A nemzetközi ismertséget A stepfordi feleségek című, 1975-ben készült pszicho-thriller és A nagy vágta című 1978-as film hozta meg számára. Utóbbiban Tatum O'Neal játszotta a főszerepet.

Forrás: Facebook/BAFTA
Forrás: Facebook/BAFTA

Hajtóvadászat a fegyveres rablók utánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130510-fokozott-rendori-ellenorzes-van-az-orszagban-a-balatonlellei-fegyveres-rablas.htmlElhunyt a világhírű divattervezőhttp://www.life.hu/szorakozz/20130509-ottavio-missoni-vilaghiru-olasz-divattervezo-92-eves-koraban-meghalt.htmlNincs bajuk az eltűntnek hitt magyaroknakhttp://www.life.hu/szorakozz/20130509-jol-van-az-a-harom-magyar-turista-akit-macedoniaban-eltuntnek.htmlMeghalt a Grammy-díjas zenészhttp://www.life.hu/szorakozz/20130508-peter-rauhofer-grammydijas-dj-48-eves-koraban-agytumorban-meghalt.htmlMeg akarta öletni a feleségét a metálénekeshttp://www.life.hu/szorakozz/20130508-meg-akarta-oletni-a-feleseget-egy-sikeres-amerikai-metalenekes-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.