Vihar: Így temette maga alá a víz Budapestet - Fotók

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes képek kerültek napvilágra a két nappal ezelőtti viharról.

Ahogy azt korábban megírtuk, a szélsőséges időjárás miatt veszélyjelzés volt érvényben Magyarország egész területén 2020.08.18. kedd éjfélig. Hétfőn a délutáni órákban a Dunántúl északi része fölé egy zivataros csapadékrendszer érkezett, ami ritkán látott csapadékmennyiséget zúdított rá hazánkra.

Budapest, Nyugati pályaudvar Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30 mm, több helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/h körüli szél és jégeső kísérte. Az esti, éjszakai órákban a zivatarok tovább haladtak az Alföld és az Északi-középhegység területe felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérte.

Budapest vihar eső vízözön közlekedés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Most napvilágra került néhány friss fotó, amelyeken jól látható, milyen mennyiségű vízről is volt szó. A motorsfutár járművét félig ellepte az utcán a víz, az aluljáró lépcsőin vízesésszerően hömpölygött az eső, az autók pedig helyenként nehezen tudtak haladni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.