"Mindketten hevesen küzdöttünk az aranyért" - ezt nyilatkozta győzelme után a kínai gyorskorcsolyázó

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
téli olimpia Liu Shaolin Sándor győzelem arany küzdés küzdelem kizárás aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is írtunk, Liu Shaolin Sándor elsőként ért célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében, de végül kizárták. Most megszólalt a győztes kínai sportoló, aki Liu kizárására is utalt.

Zsen Ce-vej Liu Shaolin Sándor kizárásának köszönheti a második aranyérmét, amit a pekingi téli olimpián szerzett. A sportoló azután lett egyéni olimpiai bajnok 1000 méteren, hogy Liu Shaolint kizárták.

A magyar olimpikon a döntés után elhagyta a stadiont, és nem nyilatkozott, később azonban Instagram-oldalán megható sorokat írt a vele történtekről.

A verseny után kiderült, hogy a döntést nem hagyják annyiban, és megóvják, ugyanis jogtalannak vélik a neki ítélt sárga lapot. Nemcsak mi magyarok, de az egész világ felzúdult a téli olimpia eddigi legnagyobb botrányán. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményben jelentette be, hogy a MOB és a MOKSZ hivatalosan kezdeményezte a férfi 1000 méteres versenyszám bíráskodásának felülvizsgálatát.

Most megszólalt a kínai győztes, aki a célbaérkezéskor két kézzel rángatta Liu Shaolint.

Liu Shaolin és én is küzdöttünk, mindketten hevesen, mindent kiadva magunkból küzdöttünk az aranyért. Bármelyikünk megnyerhette volna"

- nyilatkozta, majd kitért a magyar olimpikon kizárására is.

– utalt a kizárásra.

A legtöbb hozzáértő egyetért abban, hogy ha Liu Shaolin ezért sárga lapot kapott, a kínai versenyzőt ki kellett volna zárni.

Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.