Levél a leghűségesebb barátnak, akire mindig számíthatok

Így bírd rá magad a mozgásra - Tanácsok lustáknak
Shutterstock - ViDI Studio
jegyzet a sport hete edzés
Felemel. Segít áthidalni a lelki válság nyomait, hálával tölti meg a szívedet. Nem kér enni, önzetlenül bánik veled. Olyan, mint egy útitárs, aki mindig, mindenen átsegít.

Stresszmentes hétköznapok és gondtalan élet? Talán nem is létezik. Meeting délben, bevásárlás délután, kétfogásos vacsora a családnak esténként és már el is telt a napunk. Csupán egyetlen dolog maradt ki: az énidő.

Évekkel ezelőtt azt sem tudtam, mit jelent ez a kifejezés. Sokáig tinédzserkori depresszióval küzdöttem. Sötétnek éreztem minden pillanatot, még a lélegzetvétel is nehezemre esett, bár kívülről ez nem látszott. Odakint verőfényes napsütés volt, idebent pedig hideg tél. Úgy éreztem, üres vagyok. Nem leltem örömömet semmiben, akármennyire is próbálkoztam. Nem tudtam, hogy létezik valami olyasmi ebben a világban, ami segíthet nekem a gyászban, miután édesanyámat elveszítettem. Egy augusztusi napon azonban megajándékozott az élet és még ha időbe telt is, amíg megszoktam az egyedüllét gondolatát, kaptam őt, aki segített felemelni a lelki nyomorból.

A sport egy igaz barát, aki nem kér enni, nem vár semmit cserébe, csak azt szeretné, hogy te jól és egészségesnek érezd magad. Fokozza az adrenalintermelést, örömöt ad... Egyfajta csöndes útitárs, aki megmutatja a fényt az alagút végén. 

Nekem te jelentetted a kiutat életem legszomorúbb időszakából. 

El sem tudod képzelni, mit éreztem az edzőteremben, miközben az utolsó utáni hajlításokat végeztem a lábgépen, vagy súlyt váltottam, mert már kicsinek bizonyult az előző. Potyogtak a könnyeim, amelyek évek után már örömkönnyek voltak. Akkor és ott tudtam, hogy bármire képes vagyok!

Annyi mindent írhatnék neked. Megtanítottál kitartani a céljaim mellett, a legnagyobb támaszom voltál a gyászban, veled újra elkezdtem érezni az élet ízét. Lehet, hogy olykor gőgös vagy és kemény, nem mindig szeretnek az emberek, de a tanítások mindig a nehezebb feladatokkal kezdődnek.

Sokszor enerváltnak és begyepesedettnek érzed magad? Nem tündökölsz úgy, ahogy azt szeretnéd? Akkor adj neki egy esélyt. Ő nem fog megbántani, de mindent érted tesz. Hozzá mindig fordulhatsz. Átölel az izzadságcseppjeivel, gyengéden cirógatja a szívedet és olyan formába hoz téged, amiben eddig még sosem voltál. Én örökké hálás leszek, amiért az utamba szegődött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.