A gyönyörű magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek, hiszen ilyenkor tud együtt lenni a legtöbbet a családjával. A díszítés mellett persze a főzés is közös munka ilyenkor, melyről Kati örömmel mesélt a Life.hu-nak. 

Mi az az étel, ami sosem hiányozhat az ünnepi asztalról?

Egy jó erős marhahúsleves és bejgli.

Neked mi a kedvenc karácsonyi ételed?

Én mákfüggő vagyok, mindent imádok, ami mákos, úgyhogy a bejgli az, amit mindig szerepel a menüben.

Wolf KatiForrás: Wolf Kati

Ki főz ilyenkor a családban? Te egyedül, vagy a gyerekek is belefolynak a munkálatokba?

Összedobjuk a dolgokat, hogy ne egy embernek kelljen megszakadni. Anyukám is főz, anyósom is, és én is. A lányok a sütemény készítésénél szoktak beszállni, például a diós kiflit olyan gyönyörűen hajtogatják, ahogy én sose fogom tudni.

Idén milyen ételek szerepelnek majd az asztalon?

Lesz majonézes töltött tojás előételnek, húsleves, tejszínes-spárgás pulyka, illetve rántott hús, hiszen az bármilyen mennyiségben elfogy. Töltött káposztát hoz anyukám, emellett bejgliből, zserbóból is lesz egy tengernyi adag. 

Kati a bejgli mellett egy igen egyszerű, de finom süteményt is elkészít karácsonykor. Íme, a mennyei recept: 

Forrás: Thinkstock
Diós ostya

Hozzávalók:

- előre gyártott ostyalapok
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db tojás
- 12 dkg darált dió
- pici rum
- evőkanál kakaó

A 10 dkg vajat, a 15 dkg kristálycukrot és az egy darab tojást összekeverem, majd felforralom. Ezután beleteszek 12 dkg darált diót (mindig magam darálom, nehogy dióhéj menjen bele), csapott evőkanál kakaót és egy kiskanál rumot. Ezt felfőzöm, kicsit hagyom hűlni, majd megkenem vele az ostyalapokat. A kész ostyát éjjel pihentetem: ráteszek egy nehéz könyvet, hogy jól összepréselje.